Et barn er født i Etiopia

Caaltuu ble født på Melka Oda-sykehuset i Shashamane i Etiopia. Første søndag i advent ber vi – og arbeider – for at alle mødre og barn i verden skal få oppfylt retten til trygge fødsler.

Vi tenner det første lyset for retten til en trygg fødsel. Takk for sykehus og helsearbeidere! Vi ber om at alle mødre skal få føde i trygghet på sykehus, og at alle barn skal få en god start på livet.

Vi ber også om at verden åpner øynene for borgerkrigen i Tigray, Etiopia – og hjertene for flyktningene, mange av dem små barn og gravide kvinner.

Les om flyktningkrisen i Etiopia og Sudan her

jul1 (2).jpg

«Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå siden dette er mitt første barn, men det gikk så fint», sier Fatoma Fayasa. Selv om hun bare er 20 år gammel, var datteren Caaltuu planlagt og ønsket. Og her på sykehuset er både mor og barn i de beste hender.

Tid er liv

Melka Oda-sykehuset gir helsehjelp til 400.000 mennesker i og rundt byen Shashamane. Her er det både trangt om plassen og utfordringer med bemanningen. Spesielt for mødre som bor langt fra sykehuset eller nærmeste klinikk, er det avgjørende å komme til sykehuset i god tid før fødselen og få oppfølging i etterkant.

Inntil nylig var det ikke plass til å huse mødre før eller etter fødselen. Men med støtte fra Kirkens Nødhjelps givere, er det bygget en sengepost nettopp for disse mødrene. Og det er her Fatoma får hjelp til amming, informasjon om vaksiner – og den aller første blikkontakten med lille Caaltuu.

En menneskerett

Trygge fødsler er en menneskerett, men slett ingen selvfølge. Mangel på moderne helsetjenester i forbindelse med svangerskap og fødsel er den viktigste årsaken til mødre- og barnedødelighet. Derfor er mødre- og barnehelse en av hovedprioritetene i Kirkens Nødhjelps arbeid.

Sammen gir vi mødre trygghet og håp – og barn en fremtid.

Støtt vårt arbeid

Din støtte går der behovet er størst

Du kan gi uten å fylle ut opplysninger om deg selv, men legg gjerne inn e-postadresse og telefonnummer om vi kan få lov å kontakte deg av og til, for eksempel de gangene vi trenger akutt hjelp.

Gaven din kan gi 250 kr er nok til å gi 1 person personer varig tilgang til rent vann hver måned