Et godt grunnlag for fremtiden

- Når jeg blir stor skal jeg bli lærer, akkurat som de som jobber her, smiler Praise Nsema. Hun er fem år og bor i landsbyen Kambuwe i Malawi. Her bygger Kirkens Nødhjelp, med hjelp fra faste givere som deg, førskole, grønnsakshage, toaletter og brønner.

BORET ETTER VANN: Kirkens Nødhjelp har bygget førskolen i Kambuwe i Malawi, og boret etter vann. Sykdommer på grunn av skittent vann er en av de vanligste årsakene til barnedødelighet.

Som fast giver bidrar du til rent vann, næringsrik mat, vaksiner og utdanning i Malawi, slik at Praise og de andre barna kan få en god start på livet og et godt grunnlag for fremtiden.

SKOLEGLEDE: Praise elsker å være på førskolen hver dag. Der får hun og de andre barna utdanning, næringsrik mat og tilgang til rent drikkevann.

Rent vann

I forbindelse med byggingen av førskolen har Kirkens Nødhjelp også boret etter vann. Sykdommer fra skittent vann er en av de viktigste årsakene til barnedødelighet. Hver dag dør mer enn 700 barn av sykdommer knyttet til dårlige sanitærforhold, hygiene eller usikkert drikkevann. Derfor er arbeidet som sørger for tilgang til trygt vann, både hjemme, på skoler og andre institusjoner, så utrolig viktig. I 2020 ga Kirkens Nødhjelps prosjekter 1,4 millioner mennesker tilgang til rent vann.

Næringsrik mat

DET SPIRER OG GROR: Ved hjelp av smarte vanningssystemer, gode frø og nye jordbruksmetoder dyrker foreldrene grønnsaker som gir mat til førskolen.

Barna får mat når de er på førskolen. Hver dag roterer mødrene på å lage alt fra maisgrøt til salater fra egen hage til barna. For rett bak skolen ligger grønnsaksåkrene klare til høsting. Der bytter foreldrene også på å jobbe. Ved hjelp av smarte vanningssystemer, gode frø og nye jordbruksmetoder, spirer det og gror i hagen, slik at barna kan få næringsrik lunsj. I dag står maisgrøt på menyen, det er Praise sin favoritt.

NÆRINGSRIK MAT: Underernæring gjør spesielt små barn ekstra utsatt ved sykdom. På førskolen får Praise mat fra grønnsakshagen som foreldrene bytter på å jobbe i.

Underernæring gjør spesielt små barn ekstra utsatt ved sykdom. Gjennom førskolen og jordbruksprosjektene har nå over 500 barn under seks år tilgang til næringsrik mat. I Kirkens Nødhjelps mange jordbruksprosjekter hjelper vi også fattige bønder med å dyrke jorda mer effektivt, slik at de får mer mat på bordet, og ofte en ekstra inntektskilde i tillegg. Vannressursene brukes mer effektivt gjennom bedre vanningssystemer. Dette sparer vann og gir større avlinger!

Takk for at du redder og forandrer liv hver måned! Rent vann forandrer alt.