Flyktningen som hjelper flyktninger

Innocent Nigindu måtte selv ta med familien og flykte fra borgerkrigen i DR Kongo. Nå jobber han med å organisere Kirkens Nødhjelps livreddende arbeidi flyktningleiren Kakanda i Angola. Med din støtte til Fasteaksjonen redder du liv sammen med Innocent og de andre heltene i Kirkens Nødhjelps prosjekter over hele verden!

– Over 85 prosent av de som bodde i landsbyen hvor jeg jobbet ble drept. Jeg flyktet tilbake til byen hvor familien min bodde, men etter to dager kom krigen også dit. Det var da vi bestemte oss for å flykte, forteller Innocent.

Takker Gud for at han er trygg

Han og familien var først på flukt i skogen utenfor byen Kamako i Kongo, men da Innocent kom seg inn igjen til byen og fikk se hvordan regjeringssoldatene hadde endevendt hjemmet hans, bestemte han seg for at familien måtte flykte til Angola.

Vil du være med å hjelpe? Vipps din gave til 2426

Innocent forteller om en konflikt der regjeringssoldater og den opposisjonelle militsen kjemper mot hverandre, og hvor begge sider utfører brudd på menneskerettighetene.

– Takket være Gud kom vi oss i trygghet. Det er han som svarer på alle vanskelegheter, og han støtter meg når jeg er trøtt, sier Innocent.

Kirkens Nødhjelps alt-mulig-mann

For Innocent er troen viktig, og hver kveld før han legger seg bruker han 15 minutter til å lese Bibelen. At livet har vært vanskelig i det siste fører ikke til at han mister troen, tvert imot.

– Selv når livet er vanskelig er Gud alltid med meg. Den som kaller på hans navn vil få det de ber om. Også er det samtidig viktig å hjelpe andre, slik det står i Bibelen, sier Innocent, som altså har fått som jobb å kunne hjelpe andre.

Hans ansvar er å følge opp alle de som jobber for Kirkens Nødhjelp i leiren. Flyktninger får 1000 kwanza i dagslønn for å utføre ulike typer praktisk arbeid. Det blir rundt 48 kroner dagen. Jobbene kan være å vaske latriner, bringe vann til leiren eller tømme søppel. Egentleg får ikke flyktninger fra Kongo jobbe i Angola, men så lenge lønnen ikke er høyere enn 1000 kwanza, lar det seg gjøre. Innocent er mannen som skal følge opp alle disse, og det gjør han med stor stolthet.

Ønsker seg til Europa for å lære

– Jeg får bruke erfaringen min til å hjelpe andre i samme situasjon. I tillegg er det stort å få jobbe for Kirkens Nødhjelp, sier Innocent som tidlegere har jobbet med menneskerettigheter i Kongo.

Han er opptatt av at alle som kan, også nordmenn, skal hjelpe de som trenger det, og viser til da Jesus fortalte hvordan han ble tatt mot og gitt mat og drikke da han var sulten og tørst.

– I framtiden ønsker jeg å besøke Europa, få ny lærdom, som jeg senere kan ta med til hjemlandet mitt Kongo. Men slik det er nå, så kan jeg ikke reise hjem i frykt for hva som kan skje, avslutter Innocent.

Vil du være med å hjelpe? Vipps din gave til 2426