Du kan hjelpe mennesker i nød nå

Vi trenger flere faste støttespillere for å hjelpe de som trenger det mest fremover! Som fast giver gir du oss mulighet til å rykke raskt ut i katastrofer.

Kirkens Nødhjelp er i gang med å få oversikt over skadeomfanget etter jordskjelvet i Afghanistan og vil respondere med humanitær hjelp til de jordskjelvrammede.

Vi opplever samtidig store behov flere steder i verden, som i Somalia og Ukraina. Rent vann er helt nødvendig i krig og tørke- og naturkatastrofer. Bli med å redde og forandre liv hver måned!

Meld deg på som fast giver i dag.

Bli fast giver

Din støtte går der behovet er størst

Du kan gi uten å fylle ut opplysninger om deg selv, men legg gjerne inn e-postadresse og telefonnummer om vi kan få lov å kontakte deg av og til, for eksempel de gangene vi trenger akutt hjelp.

Gaven din kan gi 250 kr er nok til å gi 1 person personer varig tilgang til rent vann hver måned

Jordskjelv i Afghanistan

– Et kraftig jordskjelv er fortvilende i et land med alvorlig tørke og der halve befolkningen allerede er avhengig av nødhjelp. Sammen med våre partnere er vi nå forberedt på å gå inn med hjelp i den berørte Paktika-provinsen, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Kirkens Nødhjelp har drevet akutt og langsiktig nødhjelpsarbeid i Afghanistan siden 1979.

– Med nær tusen mennesker så langt registrert døde, kan vi av erfaring allerede nå fastslå at skadeomfanget er stort. I en slik situasjon har vi en stor fordel av å ha vært i landet for å hjelpe det afghanske folk i flere tiår, og sammen med våre partnere står vi nå klare for å bistå dem som trenger hjelp som aller mest i denne situasjonen, sier Høybråten.

Foto: NTB/EPA

Kirkens Nødhjelp trapper kraftig opp

Tidligere i år lanserte FNs utviklingprogram (UNDP) et nytt kriseresponsinitiativ i Afghanistan for å forhindre en humanitær katastrofe og totalt sammenbrudd av landet økonomi. Målet er å styrke lokalsamfunnenes evne til å klare å stå i en vanskelig situasjon.

Som del av dette prosjektet har Kirkens Nødhjelp fått over 115 millioner kroner til å trappe opp innsatsen i landet. Dermed kan vi øke hjelpen til de mest sårbare menneskene og bistå kollapsende mikrobedrifter betraktelig.

– Vi bruker den kapasiteten våre ressurser gir oss til å møte akutte rop om hjelp. Mer langsiktig må vi jobbe for større matsikkerhet og bærekraftig matproduksjon, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten.

Kirkens Nødhjelps nye prosjekt iverksettes i 9 provinser sammen med lokale partnere og startet opp 1. april 2022. Målet med prosjektet er at over hundretusen flere mennesker skal få hjelp.

I det nye prosjektet skal Kirkens Nødhjelp utvide sin innsats med å møte grunnleggende humanitære behov, samtidig som vi øker tilgangen til mat, vann og inntektsgivende muligheter for sårbare samfunn, spesielt for kvinner og andre marginaliserte grupper.

Du kan hjelpe mennesker i nød

Bli med å redde og forandre liv hver måned! Meld deg på som fast giver i dag.

Foto: NTB/EPA