Du gir folk på flukt et hjem

Hjemme er der hvor hjertet er, sier vi. For folk på flukt, er hjemme trygghet, helse og verdighet. Som fast giver gir du husly og rent vann til kongolesiske flyktninger i Angola.

Selv om de aller fleste flyktningene ønsker å reise tilbake til hjemlandet sitt, så betyr det mye å bo trygt inntil en hjemreise er mulig. Her er en familie utenfor sin nybygde bolig i Lôvua. Foto: UNHCR/Omotola Akindipe

Et hjem kan være stort eller lite, flott eller enkelt, men å bo trygt er en grunnleggende del av livene våre. Det gjelder også i Lóvua i Angola, der 20.000 flyktninger fra nabolandet DR Kongo har søkt tilflukt fra krig og konflikt. Når mennesker mister hjemmene sine, mister de ikke bare eiendelene sine, men også tryggheten, privatlivet og verdigheten. Som fast giver er du med og sikrer flyktningene trygge og sunne boforhold i tillegg til rent vann og annen nødhjelp.

Husly og vann

I Angola er nødhjelp til kongolesiske flyktninger en sentral del av arbeidet. Å skaffe husly er en kritisk oppgave i de tidligste fasene av nødhjelpsarbeidet, sammen med rent vann, trygge sanitærforhold, hygieneartikler, matvarer og grunnleggende helsetjenester. Etter en traumatisk opplevelse med væpnet konflikt og flukt, er det spesielt hardt å leve trangt med fremmede mennesker uten ly for vær og vind eller muligheter for privatliv.

Gir jobb

Helt i starten vil husly ofte bety provisoriske telt, men det er viktig å raskt få på plass mer permanente boliger. De aller fleste flyktningene ønsker å reise tilbake til hjemlandet sitt, men det betyr mye å bo trygt frem til en hjemreise er mulig. Vår lokale partner har utviklet boløsninger i samarbeid med flyktningene selv, basert på lokale værforhold, materialer og byggeskikk. Å restaurere eller bygge boliger, klinikker og skoler skaper også midlertidige jobbmuligheter for flyktninger. Lønnet arbeid stimulerer økonomien og legger grunnlaget for utviklingen av andre typer levebrød. Folk vil helst klare seg selv, og alt de trenger er en mulighet.

Vår lokale partner har utviklet boløsninger i samarbeid med flyktningene selv. Å bygge boliger skaper også midlertidige jobbmuligheter for flyktningene. Foto: UNHCR/Omotola Akindipe

Du forandrer liv!

Med din månedlige støtte til Kirkens Nødhjelps arbeid, er du med og redder og forandrer liv i DR Kongo, Angola og mange andre steder i verden. Tusen takk for at du står sammen med oss i kampen for en rettferdig verden!