Møt Ebba – vår vannmann i Etiopia

Ebba Tafese er sjefen for Kirkens Nødhjelps vann-, sanitær- og hygieneprogram i Etiopia. Han er den som sørger for at dine faste bidrag redder og forandrer liv.

Når Ebba Tafese besøker landsbyene hvor Kirkens Nødhjelp jobber med vann, kommer folk strømmende til for å gi ham en high five. For det er ikke bare vannprosjektene han har kontroll på, han er også på hils med de fleste.

«Hei, hvordan har du det», smiler han og hilser på guttegjengen på etiopisk vis. Skulder mot skulder. Vi er i Beseko i Etiopia, en landsby som fikk vann i 2018. Ebba Tafese er sjefen for vann, sanitær og hygiene-programmet til Kirkens Nødhjelp i Etiopia.

Jobben som forandrer liv

«Det er det sjette året mitt i Kirkens Nødhjelp nå, så det har blitt noen år», smiler han.

Han hadde en helt klar plan da han begynte.

«Jeg ville være med på å forandre liv. Gjennom jobben kan jeg det. Sammen med Kirkens Nødhjelp forandrer vi liv for marginaliserte mennesker, som ellers ikke ville få dekket de mest grunnleggende behovene».

Det er mye Ebba liker med jobben sin, men akkurat det å forandre liv er viktig for ham.

«Jeg liker aller best at jobben min betyr en endring for så mange mennesker. Gjennom jobben Kirkens Nødhjelp og jeg gjør, får folk rent og trygt vann. Vi gir folk et verdig liv. Og ringvirkningene er store. I tillegg til vann får de opplæring i hygiene og hvordan de kan ta vare på seg selv og miljøet rundt seg. Alt dette er med på å gi folk bedre helse».

HELT: Ebba Tafese med 14 år gamle Bate Gemedo, som opplevde at folk i hjembygda Beseko ble syke med blodig diaré og begynte å flykte på grunn av den forurensede drikkevannskilden. Vann har forandret livene til alle i Beseko. Selv er Bate tilbake på skolebenken, der han jobber hardt for å virkeliggjøre sin store drøm. Han vil bli lege og redde liv.

Lykke på kran

Det gjør ekstra stort inntrykk på ham å se folk få vann for aller første gang.

«Når folk for aller første gang i hele livet får se rennende, rent vann komme ut av rørene vi har bygget, og trygt kan drikke det – det gjør meg så lykkelig. Det er noe av det beste ved jobben min».

Og Ebba føler seg ofte stolt.

«I tillegg til å være stolt av jobben vi gjør, får jeg utrolig mye energi og overskudd til å yte enda bedre i jobben min».

Regner med deg

Som fast giver til Kirkens Nødhjelp er du på lag med Ebba og alle de andre som sørger for at din støtte ender opp som brønner, pumper, rør og kraner. Hvert eneste månedlige bidrag er nok til å gi minst ett menneske varig tilgang til rent vann.

Tusen takk for at Ebba kan regne med deg!