Du kan hjelpe mennesker i nød nå

Over 1000 mennesker har mistet livet i jordskjelvet i Afghanistan. Dette treffer ekstra hardt i et land som er rammet av alvorlig tørke og der halvparten av befolkningen allerede er avhengig av nødhjelp.

Kirkens Nødhjelp er i gang med å få oversikt over skadeomfanget og vil respondere med humanitær hjelp til de jordskjelvrammede.

Folk i nød skal ha hjelp. Du kan støtte vårt katastrofefond.

Vipps til 2426

Støtt vårt katastrofefond

Du kan gi uten å fylle ut opplysninger om deg selv, men legg gjerne inn e-postadresse og telefonnummer om vi kan få lov å kontakte deg av og til, for eksempel de gangene vi trenger akutt hjelp.

Gaven din kan gi 250 kr er nok til å gi 1 person personer varig tilgang til rent vann hver måned

Jordskjelv i Afghanistan

– Et kraftig jordskjelv er fortvilende i et land med alvorlig tørke og der halve befolkningen allerede er avhengig av nødhjelp. Sammen med våre partnere er vi nå forberedt på å gå inn med hjelp i den berørte Paktika-provinsen, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Kirkens Nødhjelp har drevet akutt og langsiktig nødhjelpsarbeid i Afghanistan siden 1979.

– Med nær tusen mennesker så langt registrert døde, kan vi av erfaring allerede nå fastslå at skadeomfanget er stort. I en slik situasjon har vi en stor fordel av å ha vært i landet for å hjelpe det afghanske folk i flere tiår, og sammen med våre partnere står vi nå klare for å bistå dem som trenger hjelp som aller mest i denne situasjonen, sier Høybråten.

Foto: NTB/EPA

KIRKENS NØDHJELP TRAPPER KRAFTIG OPP

Tidligere i år lanserte FNs utviklingprogram (UNDP) et nytt kriseresponsinitiativ i Afghanistan for å forhindre en humanitær katastrofe og totalt sammenbrudd av landet økonomi. Målet er å styrke lokalsamfunnenes evne til å klare å stå i en vanskelig situasjon.

Som del av dette prosjektet har Kirkens Nødhjelp fått over 115 millioner kroner til å trappe opp innsatsen i landet. Dermed kan vi øke hjelpen til de mest sårbare menneskene og bistå kollapsende mikrobedrifter betraktelig.

– Vi bruker den kapasiteten våre ressurser gir oss til å møte akutte rop om hjelp. Mer langsiktig må vi jobbe for større matsikkerhet og bærekraftig matproduksjon, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten.

Kirkens Nødhjelps nye prosjekt iverksettes i 9 provinser sammen med lokale partnere og startet opp 1. april 2022. Målet med prosjektet er at over hundretusen flere mennesker skal få hjelp.

I det nye prosjektet skal Kirkens Nødhjelp utvide sin innsats med å møte grunnleggende humanitære behov, samtidig som vi øker tilgangen til mat, vann og inntektsgivende muligheter for sårbare samfunn, spesielt for kvinner og andre marginaliserte grupper.

Folk i nød skal ha hjelp

Støtt vårt katastrofefond. Vipps til 2426

Foto: NTB/AP