RENT VANN ER VERDIGHET

«Før kunne jeg ikke ruske ungene i håret uten at fingrene ble seige og ekle. Se på dem nå!» sier Nore Hussein Yosef og viser stolt frem nyvaskede pannelugger. Som fast giver gir du folk verdighet!

Familien Hussein flyktet fra Sinjar i 2014 og bor nå i jesidi-byen Khatara. Halve byen har fått vann av Kirkens Nødhjelp. Huset til familien Hussein var det siste som ble koblet på den nyeste vannledningen, og nå har de hatt rennende vann i tre måneder.

Syke av vannet
«Det første vi gjorde var å fylle et plastbasseng med vann, slik at barna fikk bade. Som mor har det vært veldig vanskelig å klare seg uten vann. Jeg har ikke kunnet vaske klærne deres skikkelig. Vannet vi har fått tilkjørt har ikke vært rent nok, og barna var mye plaget av diaré. Siden vi fikk rent vann, har vi ikke vært hos legen én eneste gang», forteller Nore.
Lille Revin er ett år gammel og lykkelig uvitende om hvor vanskelig hverdagen har vært for moren. De eldre barna vet imidlertid å sette pris på luksusen det er å kunne dusje når man vil.

Skamfulle
"I juli bør man dusje hver dag her i Irak, men vi kunne bare dusje et par ganger i uka. Barna følte at de ikke kunne leke med nabobarna fordi de var skamfulle over å være så skitne og over å ikke lukte godt" sier far Hussein Khodeda.

"Hva drømmer du om for familien din i fremtiden?"

"Vi hadde et godt liv i Sinjar og manglet ingenting. Huset vårt står fremdeles, og når det er sikkert nok, drar vi tilbake. Jeg stoler på Peshmerga (de kurdiske styrkene i Nord-Irak), men det er for mange andre militsgrupper der nå, og myndighetene stoler jeg ikke på. Men en vakker dag tror jeg at vi kan flytte tilbake", sier Hussein. 


Som fast giver bidrar du til at familier som Hussein får trygt, rent vann. Tusen takk!

 

 

Publisert: