Et liv med vann

- Jeg har seks barn som stadig var syke fordi vannet i den gamle brønnen var så skittent, sier Thresa Achol Yel Malek (30). - Nå har vi ikke bare mer enn nok rent og trygt vann til alle, vi kan vanne jorda vi har, og sørge for vann til dyrene. Jeg er utrolig så takknemlig for at Kirkens Nødhjelp kom hit til landsbyen vår med hjelp, det har helt forandret livet vårt!

Midt mellom tre landsbyer boret og fant Kirkens Nødhjelp vann på 80 meter i Majok Boradhueng i november i fjor. Da trenger ikke Akol (12) og de 1500 andre som bor i landsbyen å flytte hver gang det er tørkeperiode. Tiden med alt for lite og møkkete vann er historie. Den dyrkede marken står grønn, og de livsviktige dyrene får drikke seg utørste hver dag i den stekende varmen. 

Konflikt og borgerkrig har før til en vedvarende og alvorlig humanitær krise i Sør-Sudan. 400 000 mennesker er drept, og av en befolkning på drøye 8 millioner, er nær to millioner på flukt i eget land, mens nabolandene huser 2,3 millioner sørsudanesere. Kritisk mangel på regn har forverret situasjonen ytterligere. Kirkens Nødhjelp har trappet opp sitt arbeid i noen av de hardest rammede områdene, og de siste to årene sørget for rent og trygt drikkevann til nærmere en kvart million mennesker. Kirkens Nødhjelp har siden 2016 etablert 139 nye borehull, samt reparert 250. 

Hvert år dreper urent flere mennesker enn krig og konflikt. For 200 kr kan du gi en person varig tilgang til rent vann, og være med å forandre verden! 

Gi et liv med rent vann!

Du kan gi uten å fylle ut opplysninger om deg selv, men legg gjerne inn e-postadresse og telefonnummer om vi kan få lov å kontakte deg av og til, for eksempel de gangene vi trenger akutt hjelp.

Gaven din kan gi 250 kr er nok til å gi 1 person personer varig tilgang til rent vann hver måned