Å vinne over volden

Victor Hlolo Phalana

Religiøs leder

Victor Hlolo Phalana

- Det er ikke Guds vilje at noen skal utsettes for kjønnsbasert vold, mener den sørafrikanske biskopen Victor Hlolo Phalana. Han oppfordrer religiøse ledere til å ta opp kampen.

Victor er biskop av Klerksdorp nordvest i Sør-Afrika, og arbeider for å sette kjønnsbasert vold på agendaen blant menighetene. Han synes at religiøse ledere må ta rollen som lærere og rollemodeller. - Hvis jeg selv behandler kvinner rundt meg med respekt og verdighet kan jeg inspirere andre menn. Men det er viktig at religiøse ledere ikke bare prater. - Vi må også «walk the talk».

Sør-Afrika er et av landene hvor Kirkens Nødhjelp jobber for kvinners og jenters rettigheter og mot kjønnsbasert vold. Les mer om Kirkens Nødhjelps arbeid i Sør-Afrika her.