Flyktninger i Europa

For første gang siden Balkan-krigen mobiliserer Kirkens Nødhjelp til en nødhjelpsoperasjon på europeisk jord.

– Behovene er enorme og akutte, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Generalsekretær Anne-Marie Helland under et besøk i en flyktningeleir i Serbia tidligere i år.

Internasjonale Kirkens Nødhjelp bidrar med sanitærutstyr og distribusjon av hygienepakker. I tillegg deler vi ut små sett med bleier og babyutstyr, som barnefamiliene kan ta med seg videre.

Internasjonale Kirkens Nødhjelp jobber i et mottakssenter i Presevo, på grensen mellom Serbia og Makedonia. Sammen med lokale myndigheter og politi, koordinerer vi arbeidet ved grensen. Hver dag mottar de mellom 4000-4500 flyktninger, som er på vei videre inn i Europa. Mange flyktninger er utmattede og slitne etter en lang og strabasiøs ferd. De umiddelbare behovene for mat og rent vann, samt medisinsk hjelp til syke barn, er nå i stor grad tatt hånd om av serbiske myndigheter.

Her jobber Kirkens Nødhjelp i flyktningkrisen

Les mer om hvordan Kirkens Nødhjelp jobber i de ulike landene

Arne Grieg Riisnæs

Tlf. 932 42 482