Nord-irak

Kirkens Nødhjelp i Nord-Irak

• Penger brukt i 2015: 23 millioner kroner

Kirkens Nødhjelp jobber med vann, sanitær og hygiene for flyktninger i Nord-Irak.

I følge FN kan kampene rundt Mosul føre til at opp mot 250.000 mennesker blir drevet på flukt. Kirkens Nødhjelp forbereder nå å ta i mot enda flere flyktninger i leirene i områdene utenfor Mosul.

I Nord-Irak jobber Kirkens Nødhjelp med flyktninger som har måttet flykte fra områdene rundt, mange på grunn av IS. Se videoen om vårt arbeid i Nord-Irak:

I Nord-Irak fokuserer Kirkens Nødhjelp på vann, sanitær og hygiene i flyktningleire i samarbeid med flere internasjonale partnere.

Arbeidet inkluderer:

• Utdeling av nødhjelpspakker med blant annet såpe, tannkrem, tannbørster, vaskemiddel og bleier.
  • Hygieneopplæring med særlig fokus på sårbare grupper som barn, gravid og eldre.
  • Bygging av latriner og dusjfasiliteter.
  • Distribusjon av søppelkasser og regelmessig søppeltømming.
  • Distribusjon av vann.
  • Installasjon av tappekraner.
  • Utdeling av jerrykanner for vannhenting og trygg oppbevaring av vann.

Les om resultater fra vårt arbeid i Irak:
Scaling up at the right time, in the right place

Viktige dokumenter