Historier

Jyan (5) måtte flykte fra IS

Jyan var bare to og et halvt år den dagen da familien måtte flykte opp på Sinjar-fjellet og ingenting ble det samme igjen. Nå er femåringen sjefen i gata i Kabarto-leiren.

Et barn er født i Malawi

Lille Mana Nyathi er den første i familien som ble født på en klinikk. – Det reddet livet til både mor og barn, forteller jordmor og leder av Lunjika-klinikken Vinjeru Mhango.

Geiter som forandrer verden

Siden åpningen i 2006 har geita vært suveren bestselger i Kirkens Nødhjelps nettbutikk. Geita har blitt selve symbolet på gaver som forandrer verden. Møt geitene som forandrer livene i familien Zewde!

Den grønne tørken

Som jorda trenger vann for å gi liv, trenger mennesker og dyr vann for å leve. Hva skjer når det livsviktige regnet uteblir i to år?

De kan drepe meg, men ikke sannheten

Øst-Kongo har bare én uavhengig avisredaksjon, og den er støttet av Kirkens Nødhjelp. Redaktør Solange Lusiku Nsmimire lever under konstante drapstrusler, men det største presset opplevde hun da pengene fra Kirkens Nødhjelp uteble og en bunke penger fr...

Olympic Village

Du har sikkert truffet den selv, på et norsk fortau. Det er en nød som kan være vanskelig å forstå, som kan vekke avsky, og så skam. Vi vil så gjerne se etter menneskeverdet i alle, men kan vi gjenkjenne oss selv i øynene til romfolk?

Hat og dype sår

I Sør-Sudan kveles befolkningen av krig og konflikt, økonomisk vanskjøtsel ogtørkekatastrofe. Over fem millioner mennesker er avhengige av hjelp for å overleve 2016.

Klimaendringenes harde virkelighet

Ti millioner mennesker er rammet av tørke i Etiopia. Er det klimaendringene i verden vi ser et resultat av, og har vi nordmenn også et ansvar for at det har blitt slik? Vi spurte en som forsker på klima.