Historier

Olympic Village

Du har sikkert truffet den selv, på et norsk fortau. Det er en nød som kan være vanskelig å forstå, som kan vekke avsky, og så skam. Vi vil så gjerne se etter menneskeverdet i alle, men kan vi gjenkjenne oss selv i øynene til romfolk?

Hat og dype sår

I Sør-Sudan kveles befolkningen av krig og konflikt, økonomisk vanskjøtsel ogtørkekatastrofe. Over fem millioner mennesker er avhengige av hjelp for å overleve 2016.

Klimaendringenes harde virkelighet

Ti millioner mennesker er rammet av tørke i Etiopia. Er det klimaendringene i verden vi ser et resultat av, og har vi nordmenn også et ansvar for at det har blitt slik? Vi spurte en som forsker på klima.

Fang lys, gi lys, få lys!

Kirkens Nødhjelp er stolt av sin nye solcellelampe. Lampen skal vi gi til folk som virkelig trenger det. Men du kan også sikre deg et eksemplar, og da både få lys og gi lys til andre.

Fikk fast jobb

Fast jobb er en uoppnåelig drøm for mange romfolk i Romania. Petco John Gabriel og Paraschiv Marian Ovidiukom gjennom nåløyet.

Enkle grep satte fart på maisen

Selv om fattige småbønder i Tanzania må kjøpe både frø og gjødsel selv, blir inntjeningen doblet ved hjelp av Kirkens Nødhjelps «The She project». På få år kan prosjektet skaleres opp betydelig, slik at tusener av småbønder klatrer ut av ekstrem...

– Fleire våpen skapar ikkje meir fred

Fader Alexi jobbar dagleg for fred i Syria. Han er overtyda om at freden til slutt vil vinne, men då han fekk høyre at Noreg no skal trene opp soldatar til å krige i heimlandet hans — då vart han sjokkert.

Etterlengtet brønn

Mens Etiopia er rammet av en alvorlig tørkekatastrofe kan innbyggerne i Gonta village i Gelana District glede seg over rent drikkevann fra en ny brønn støttet av Kirkens Nødhjelp