Historier

Kyrkja sin korrupsjonsjeger

Angola er eitt av dei mest korrupte landa i verda. Studenten Suzana brukar all si ledige tid til å tale dei fattige si sak, og stille styresmaktene til ansvar.

Tørkekatastrofe i Etiopia

I Etiopias lavland håper tusenvis av bønder på regn, mens de frykter det verste. Ankober-regionen er blant de 146 hardest rammede. Manglede regn har frarøvet bønder deres avlinger og levebrød.

Kongos kjempe

Denis Mukwege snakker med oss der han beveger seg fra operasjonssal til sykesal. Døgnet har ikke nok timer for hans kamp for å redde kvinner som krigen i Øst-Kongo har ødelagt på bestialsk vis.

Jeg har en drøm

Lamis er omkranset av smil og latter fra moren og fra søsteren som leker i teltet. Den ti måneder gamle jenta og hennes søsken har bodd i flyktningleiren i knappe 20 dager, men setter pris på å være i El Rahme.

De dype sårene og den store styrken

- Verden må våkne opp og innse at den brutale virkeligheten i Kongo eksisterer nettopp fordi ingen går inn og sier stopp. Er det én ting denne turen har lært meg, er det at vi kan gjøre en forskjell, sier Gabrielle Leithaug.

Et barn er født i Kongo

Når Maria (20) ser på sønnen Victor, prøver hun å ikke tenke på hva hun har opplevd, for hun vil ikke svikte ham.

Rømte fra et liv som ikke er noe liv

- Hver dag bomber og nye døde. Vi var nødt til å flykte, sier Aras Alismail fra Aleppo i Syria. Etter 20 dager på flukt er han og familien glade for å å ha kommet til Serbia, men målet er Tyskland. – Eller et annet land hvor vi kan leve trygt og ikke...

Livets vanskeligste valg

Flyktningene fra krig og nød strømmer til Europa fra flere kanter. I Ungarn møter Internasjonale Kirkens Nødhjelp hver dag tusenvis av mennesker som har gått lang for å komme dit de er nå; På vent for en trygg og verdig hverdag.

Flyktningleire i Beograds parker

- Rett utenfor hotellet vi bor på, er det satt opp en teltleir som huser mellom 200 og 300 mennesker. Det er veldig spesielt, og trist, å se flyktningeleirer midt i en europeisk hovedstad, sier Kirkens Nødhjeps beredskapskoordinator Renata Ellingsen.

Flyktninger på Chios

Tusenvis av flyktninger strømmer nå til Hellas hver dag. Internasjonale Kirkens Nødhjelp er møter disse flyktningene på deres vei videre inn i Europa, på leting etter en trygg hverdag. På den greske øya Chios kom familiefaren Moussa i land forrige uke.