Historier

Fra nødhjelper til flyktning

– Jeg ønsker bare et liv, et verdig liv. Gjøre en jobb og leve, sier Mohammad (19) som selv var frivillig nødhjelper før Aleppo ble jevnet med jorden. Nå er han en av tusenvis av livredde mennesker på flukt gjennom Hellas.

Dråper av håp

En søyle av vann danser mot den skarpblå himmelen. Midt i vannspruten står Agnes og bobler av glede. Hun har nettopp smakt friskt, naturlig og rent vann for første gang.

Klimaendringene handler om oss

- Det er få i Kenya som driver med klimautslipp. De driver bare med klimatilpasninger, sier Ingrid Olava, som ble med Kirkens Nødhjelp til Kenya som klimavitne.

Et barn er født i barmhjertighet

Et barn er født i El Rahme, arabisk for barmhjertighet, en uformell bosetting for syriske flyktninger nord i Libanon. Lille Taha trosset legenes råd og kom til verden i familiens telt, med pappa Hussein som fødselshjelper.

En drøm for en datter

Higino Filimone fra Mosambik drømmer om at verdens ledere vil klare å bli enige om en klimaavtale innen utgangen av året, slik at datteren på fire kan vokse opp i trygghet.

Flom i Pakistan

Hver eneste høst rammes mellom 10 og 20 millioner mennesker av flom i Pakistan. Klimaendringene gjør omfanget av flommene verre enn før, og har ført til at tusenvis av mennesker har måtte forlate hjemmene sine og blitt drevet på flukt.

Forandrer liv med et brek

Kirkens Nødhjelps julegeit er blitt en velkjent del av julehøytiden. De symbolske geitene under tusenvis av norske juletrær gir næring til sultrammede på Afrikas Horn og inntekter til fattige bønder i Zambia.

- Nå har jeg tid

Opptil fire ganger hver dag gikk Koite Ormalley (25) for å hente vann til familien sin. Hver dag og gjennom tre graviditeter gikk hun med 20 kilo på ryggen og fem kilo i hver hånd. Så boret Kirkens Nødhjelp en brønn i landsbyen hennes.

Et barn er født på flukt

Cecilie hadde ikke annet valg enn å ta med seg barna sine og flykte fra borgerkrigen i Sør-Sudan. Hennes yngste datter ble født på flukt. Nå er de i trygghet i flyktningleiren Don Bosco, hvor Kirkens Nødhjelp leverer nødhjelp, rent vann og trygge...

Vann forandrer alt

12 år gamle Agnes står opp før soloppgang. Hun går alene i en halvtime før hun møter noen hun kan ta følge med. Hun henter vann til familien sin, og bærer den tunge bøtta på hodet uten å fortrekke en mine. Hver eneste dag går hun i fem timer.