Ressursmateriell til jul

Her finner du forskjellige ressurser du kan benytte deg av i gudstjenestene i juletiden. I tiden frem mot jul, vil det fortløpende komme mer materiell og informasjon du kan benytte deg av på denne siden.

 Prekenrefleksjon til juleaften

Sokneprest Erland Grøtberg har skrevet en nydelig prekentekst til årets julegudstjeneste. Vi anbefaler deg å lese teksten.

Prekentrefleksjon til juleaften

Prekenrefleksjon til juleaften for barn

Adventskalenderen 2017

Kirkens nødhjelp gjentar suksessen fra i fjor og har utviklet en ny Adventskalender . Denne gangen har vi laget et eget trosopplæringsprogram som kan bli brukt i menighetsammneheng. I tillegg kan du bestille julesanghefte og CDen "Når båten seiler inn"

Bestill adventskalenderTROSOPPLÆRINGSOPPLEGG TIL ADVENTSKALENDEREN - BOKMÅL

TROSOPPLÆRINGSOPPLEGG TIL ADVENTSKALENDEREN - NYNORSK

Opplegg for utdeling av adventskalendere

Artikkel til menighetsblad

Jyan (5) bor i en flykningleier i Nord-Irak. Her viser hun frem dukkehjemmet hun har laget selv. Les hele historien til Jyan og familien hennes her og bruk den gjerne i menighetsbladet. 

BOKMÅL NYNORSK  BILDER TIL ARTIKKELEN

Om Aksjonen

Et barn er født, ufattelig sårbart og med et uendelig potensial. Skal hun vokse opp og løse kreftgåten, starte sin egen bedrift eller bli verdens beste lærer?
Det vet ingen. Vi vet bare at hun først må overleve barndommen sin.
Hvert minutt dør 11 barn som ennå ikke har rukket å fylle fem år.

Vær med på vår juleaksjon. La flere fylle fem!

ÅRETS KAMPANJEFILM FILM om vårt helsearbeid i Malawi  

Gudstjenestemateriell

Her finner du nedlastbart materiell som enkelt kan brukes i gudstjenester gjennom advent og juletiden. 

Adventsbønner  Adventsbønner - Power point

Tenn Lys

Eyvind Skeie har laget et femte vers til "Tenn Lys" som handler om barn og fattigdom. Videre kan du finne nyttig lenker til å bruke sangen "Tenn lys" inn i adventstiden til din menighet. Vi anbefaler deg å se den nydelige innspillingsfilmen "Tenn lys" med Helene Bøksle og Oslo Soul Childeren. Den er så fin!  

DET FEMTE VERSET AV EYVIND SKEIE TENN LYS - SINGBACK  TENN LYS - VIDEO

Sammen tenner vi det femte lyset!

Et enkelt opplegg for menigheter som har lyst til å løfte fram barns rettigheter og synliggjøre sitt globale, diakonale arbeid i adventstiden.

Opplegget er utviklet som del av vår juleaksjon Et barn er født, som i år setter fokus på barnedødelighet, med den positive oppfordringen: “La flere fylle fem!” Her vil det komme en film til hver søndag i advent. 

slik kan du bruke sangen i adventstiden     rETT TIL tRYGG FØDSEL - VIDEO Rett til helsetilbud - video Rett til mat - video Rett til trygghet - video