Lunsjseminar: I OL-festens skygge

Kirkens Nødhjelp inviterer til lunsjseminar om Brasil: OL 2016 i Rio de Janeiro vil arrangeres på bakteppe av et politisk kaos uten sidestykke. Allikevel vil Brasil fremstå som et festpyntet land, der mye ikke stemmer med virkeligheten. Men hva skjuler seg bak idrettsfestens blankpolerte fasade? 

Mário Campagnani, journalist og bidragsyter til rapporten “Rio 2016 Olympics: The Exclusion Games” kommer til Oslo i juni for å belyse denne situasjonen overfor norske medier og organisasjoner.

Han representerer “Comitê Popular da Copa e das Olimpíadas”, et omfattende nettverk bestående av sivilsamfunnsorganisasjoner, sosiale bevegelser, akademia, lokale beboerorganisasjoner mm.

Nettverket jobber for å skape synlighet rundt de omfattende rettighetsovergrepene og negative konsekvensene idrettsarrangementet har for store deler av Rios befolkning. Ikke overraskende er det de fattigste som må betale denne prisen.

Last ned den norske versjonen av rapporten De ekskluderende lekene
Eller den engelske: The Exclusion Games

Fredag 3. juni fra kl 11.30 til 13:30 serverer vi enkel lunsj og nyttig innsikt i våre lokaler i Bernhard Getz gate 3 (mellom St. Olavs plass og VG-huset). Seminaret vil i hovedsak foregå på engelsk. Vel møtt!

Påmelding til CHRISTIAN.SCHOIEN@NCA.NO innen tirsdag 31. mai.
Eller benytt skjemaet undER

Publisert: