Kirkens Nødhjelps blogg

Kjære dørvokter

I årenes løp har jeg vært med på mange dør-til-dør aksjoner og jeg vet av egen erfaring at dere dørvoktere bokstavelig talt har en nøkkelrolle. Nå er det snart tid for den årlige fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp og da er det kanskje noen konfirmanter som ringer på døren din.

Bøssebærere i Fasteaksjonen.

De kommer fra den lokale menigheten og er noen av deres konfirmanter. Nå er de ute på et viktig oppdrag. De skal samle inn penger til Kirkens Nødhjelps fasteaksjon – og for mange er det aller første gang de er med på en slik aksjon.

I konfirmanttiden har de lært om vondt og godt. Og om hvor urettferdig godene er for delt her i verden. Nå skal de ut og gjøre noe selv. Være med og ta et diakonalt ansvar. De er 14 år-15 år og har fått en utfordrende oppgave.

De skal banke på fremmede dører. Mange er stengte.

Grugleder seg

Hedda F. Hattrem og Christina Rønning skal snart ut og gå med bøsse for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden. Foto: Marita Bjørke Ådland.

Tenk deg følelsen de har når de står foran din dør, og venter noen lange sekunder før du åpner. Noen av konfirmantene er som Christina fra Røyken – hun tar det som en tur – og gleder seg. Andre er som Hedda – som gruer seg litt for å banke på dørene til ukjente. Men hun lar det ikke bli et hinder- for som hun sier til lokalavisen Røyken og Hurums avis «det er viktigere å bidra – vise at vi bryr oss»

Kjære dørvokter – møtet med deg er viktig. Er du en av dem som viser at du bryr deg?

Stort behov

Vis at du ikke lukker ørene når FN melder om at vi nå står overfor den største humanitære krisen på 70 år. Mens det i Øst-Afrika meldes om hungersnød samtidig som krigen i Syria raser på sjette året.

Ungdommen som ringer på lurer på om du vil bidra slik at flere mennesker får oppfylt sine grunnleggende rettigheter, som retten til trygt vann der de bor, slik at de slipper å gå i flere timer for å hente vann?

Kjære dørvokter – ditt møte med konfirmantene kan få stor betydning – for de konfirmantene du møter – og for de som gjennom dem kan få endret sine liv.

Kjære dørvokter – Du har stor makt – hvordan bruker du den?

PS:

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er en stor dugnad som er blitt gjennomført i 50 år. Mer enn en million bøssebærere har gått fra dør til dør for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden.

Del innlegget