Ingen kreftbehandling i Gaza
I tillegg til sult og bomber, har krigen i Gaza skapt en usynlig lidelse hos mange palestinere. Nærmere 10 000 palestinere med kreft får ikke behandling, ifølge direktøren for områdets eneste kreftsykehus.
You can continue in Norwegian or go to the English frontpage.
– Det er et stort privilegium å få lede Kirkens Nødhjelp de kommende årene, sier Kaltenborn på sin første dag i organisasjonen.
– Rettferdighet går aldri av moten, og selv om det kan være vanskelig å se det nå, henger verden fortsatt sammen. Det finnes rom for handling – for å fremme rettferdighet og lindre nød. Det er dette jeg vil bruke kreftene mine på. Å få muligheten til det er fantastisk, sier Kaltenborn.
Hun legger til at det ikke finnes noe sted hun heller ville jobbet enn i Kirkens Nødhjelp. – Det handler om alt det Kirkens Nødhjelp representerer: Vårt brede arbeidsfelt, som spenner fra humanitær bistand til systemendringer og til vann og sanitær. Organisasjonens historie, som startet med å hjelpe tyske flyktninger etter krigen. Og ikke minst våre oppdragsgivere – kirkesamfunn i hele Norge. Summen av alt dette er svært inspirerende og motiverende, sier den nye generalsekretæren.
Anne Cecilie Kaltenborn bringer med seg bred ledererfaring til Kirkens Nødhjelp, med bakgrunn fra medlemsorganisasjoner, arbeidslivspolitikk og helse- og utviklingssektoren. Hun har hatt flere sentrale lederroller, blant annet som generalsekretær i Leger Uten Grenser Norge fra 2012 til 2015, hvor hun ledet organisasjonen gjennom det krevende ebolautbruddet i Vest-Afrika.
Hun har også vært viseadministrerende direktør ved Lovisenberg Diakonale Sykehus og politisk rådgiver for helse- og omsorgsministeren.
I 2016 ble Kaltenborn utnevnt til administrerende direktør i NHO Service og Handel, en av Norges største arbeidsgiverforeninger. Denne rollen hadde hun frem til hun tiltrådte som generalsekretær i Kirkens Nødhjelp i juni 2025.
Kaltenborn har i tillegg jobbet for U.D. i Kina og vært styreleder for FN Sambandet.
I tillegg til sult og bomber, har krigen i Gaza skapt en usynlig lidelse hos mange palestinere. Nærmere 10 000 palestinere med kreft får ikke behandling, ifølge direktøren for områdets eneste kreftsykehus.
-Nok en gang rammes de fattigste. Vi er dypt skuffet over regjeringens kutt i bistanden i en tid med enorme behov. Dette skjer mens verden står i flammer og på toppen av kraftige kutt internasjonalt i…
Hva anbefaler folket at Norge skal gjøre med vår rikdom fremover? Har vi allerede funnet den beste løsningen, eller er det tid for å tenke nytt?
Din støtte går der behovet er størst