Personvern og script på kirkensnodhjelp.no

Vi kjører ulike scripts på våre nettsider for å samle data om hvordan nettsidene blir brukt, for å se hvordan våre ulike kanaler fungerer i sammenheng, og for å gi deg en bedre og mer relevant brukeropplevelse.

Her finner du en oversikt over hvilke script vi kjører, og hvorfor. Kirkens Nødhjelp bruker aggregerte data for å ta beslutninger om utforming og budskap i våre kanaler – din personlige informasjon, skulle du velge å oppgi den noe sted på våre sider, blir ikke overlatt til noen tredjepart.

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics, som er Googles eget verktøy for måling av sidetrafikk, for å måle hvordan besøkende til kirkensnodhjelp.no bruker sidene våre. Via Google Analytics får vi anonymisert data om antall besøk på sidene, hvilke sider folk besøker, hva folk søker på hos Google før de kommer inn på sidene våre, hva slags aksjoner de støtter, hvor mye penger som kommer inn via nettsidene og hvor mange filer som lastes ned. I tillegg får vi tilgang til aggregert demografisk data om hvem som besøker sidene våre. Denne informasjonen bruker vi til optimalisering av sidene, for å gi dem som kommer til oss en best mulig brukeropplevelse. De aller fleste nettsider har i dag Google Analytics installert.

Facebook Pixel

Kirkens Nødhjelp har en aktiv tilstedeværelse på flere sosiale medier (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn og Yo per dags dato). Facebook er den største og mest aktive av våre sosiale kanaler. For å bedre samspillet mellom Facebook og kirkensnodhjelp.no har vi installert Facebooks «pixel» - et script som måler trafikk på tvers av Facebooks grensesnitt og våre nettsider. Vi bruker dataen som samles inn av pixelen til å levere spesialtilpasset innhold til dem som besøker våre nettsider, og til markedsføring på Facebook.

Adform

Adform henter også anonymisert data om hvilke sider som besøkes. Denne dataen som samles inn brukes til å levere spesialtilpasset innhold til dem som besøker våre nettsider, og til markedsføring, i andre kanaler.

Hvis du har noen spørsmål til vår bruk av scripts og data, send en mail haavard.aagesen@nca.no