Juleoffer-ressurser

Her finner du offerappell i tekstform, film, plakat, samt ressurser til sosiale medier

Her finner du tekst som kan leses i forbindelse med innsamling av juleoffer til Kirkens Nødhjelp. Bokmål, nynorsk og nordsamisk.

Film i forbindelse med offer i gudstjenesten - digitalt eller i kirkerommet. Denne finner du under overskriften FILM SOM VISER KIRKENS NØDHJELP SITT ARBED.

Bilder i forbindelse med offer i gudstjenesten- finner du under overskriften BILDER SOM VISER KIRKENS NØDHJELP SITT ARBEID

Offerappell- film med generalsekretær Dagfinn Høybråten finner du under. Denne kan deles i sosiale medier.

Her er også en plakat med det viktige budskapet som kan henges opp på egnende steder

Last ned Juleofferappell 2020  (Bokmål)

Last ned Juleofferappell 2020 (Nynorsk)

Last ned Juleofferappell 2020 (Nordsamisk)

Last ned Menighetsplakat (Bokmål)

Last ned Menighetsplakat (Nynorsk)

Juleofferappell 2020

Kirkens Nødhjelp tilhører menighetene, og det internasjonale diakonale arbeidet er vårt felles ansvar. Sammen med Fasteaksjonen, utgjør juleofferet bærebjelken i finansieringen av dette arbeidet, og er avgjørende for vår handlekraft i møte med krisene i verden.

Her er innspill som kan brukes i program, kunngjøringer og når dere skal ta opp offeret/kollekten i julen – spre det også digitalt over alt hvor dere kan. Bruk det som passer, eventuelt bare det siste avsnittet, der menighetens eget vippsnummer selvsagt kan brukes om ønskelig:

Et barn er oss født. Oss. Barnet er ikke en av de andre. Ikke en fremmed. Ikke en fiende. Barnet forener oss. Forandrer oss. Får oss til å åpne hjertene våre for hverandre. Og for andre. «Det krever en hel landsby å oppdra et barn», sier et gammelt, afrikansk ordtak. Men i møte med globale utfordringer som klimaendringer, pandemier, konflikter og ulikhet kreves det kanskje en hel verden. En rettferdig verden. En deilig jord. Gi en julegave som kan redde liv og forandre liv. Sammen kan vi forandre verden – for ett barn om gangen. FORANDRE. FOR ANDRE.

«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg,» sier Jesus til oss i liknelsen om dommen i 25. kapittel i Matteus-evangeliet. Jesus ønsker seg ikke gull, røkelse eller myrra til fødselsdagen sin. Ikke snowboard eller nettbrett heller. Har vi alle husket å gi årets viktigste julegave? Offeret i dag går til arbeidet som menigheten vår gjør sammen med Kirkens Nødhjelp for å redde liv og forandre liv over hele verden. Hvis du ikke har med deg kontanter, kan du vippse din gave til 2426.

fb banner (1) (1).jpg

Offerappellfilm - til deling på facebook

Når du vil dele offerappellfilmen på menighetens Facebook-side kan du bruke følgende deletekst i posten:

"Kanskje du ikke kommer deg til julegudstjenesten i år, men du kan allikevel støtte Kirkens Nødhjelps arbeid. Akkurat nå sørger vi for at flyktninger i pågående kriser som i Sudan og Libanon får tilgang til rent vann, hygieneartikler og psykososial hjelp. Takket være din gave, kan vi hjelpe folk i nød."