Juleofferappell og plakat

Her finner du tekst som kan benyttes i forbindelse med juleoffer. Finnes på bokmål, nynorsk og nordsamisk. Her finner du også ulike plakater til bruk inne i kirka eller på utegudstjeneste

Her er en tekst som kan leses i forbindelse med innsamling av juleoffer til Kirkens Nødhjelp.

Bokmål, nynorsk og nordsamisk.

Last ned Juleofferappell 2020  (Bokmål)

Last ned Juleofferappell 2020 (Nynorsk)

Last ned Juleofferappell 2020 (Nordsamisk)

Her finner du plakater med godt synlig vippsnummer til bruk på utegudstjenester, i ulike formater.

Vipps_2xA3_staende.pdf

Vipps_A4_v1.pdf

Vipps_A3_v1.pdf

Her finner du også en plakat med det viktige budskapet som kan henges opp på egnende steder.

Last ned Menighetsplakat (Bokmål)

Last ned Menighetsplakat (Nynorsk)

Flere juleofferressurser finner du på hovedsiden Advent og jul

Juleofferappell 2020

Kirkens Nødhjelp tilhører menighetene, og det internasjonale diakonale arbeidet er vårt felles ansvar. Sammen med Fasteaksjonen, utgjør juleofferet bærebjelken i finansieringen av dette arbeidet, og er avgjørende for vår handlekraft i møte med krisene i verden.

Her er innspill som kan brukes i program, kunngjøringer og når dere skal ta opp offeret/kollekten i julen – spre det også digitalt over alt hvor dere kan. Bruk det som passer, eventuelt bare det siste avsnittet, der menighetens eget vippsnummer selvsagt kan brukes om ønskelig:

Et barn er oss født. Oss. Barnet er ikke en av de andre. Ikke en fremmed. Ikke en fiende. Barnet forener oss. Forandrer oss. Får oss til å åpne hjertene våre for hverandre. Og for andre. «Det krever en hel landsby å oppdra et barn», sier et gammelt, afrikansk ordtak. Men i møte med globale utfordringer som klimaendringer, pandemier, konflikter og ulikhet kreves det kanskje en hel verden. En rettferdig verden. En deilig jord. Gi en julegave som kan redde liv og forandre liv. Sammen kan vi forandre verden – for ett barn om gangen. FORANDRE. FOR ANDRE.

«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg,» sier Jesus til oss i liknelsen om dommen i 25. kapittel i Matteus-evangeliet. Jesus ønsker seg ikke gull, røkelse eller myrra til fødselsdagen sin. Ikke snowboard eller nettbrett heller. Har vi alle husket å gi årets viktigste julegave? Offeret i dag går til arbeidet som menigheten vår gjør sammen med Kirkens Nødhjelp for å redde liv og forandre liv over hele verden. Hvis du ikke har med deg kontanter, kan du vippse din gave til 2426.