ressurser til juleofferet

Takk for at din menighet gir julens offer til Kirkens Nødhjelp og gjør vårt arbeid mulig! Her finner du en kort tekst og bilder til bruk under juleofferet. Du finner også ressurser knyttet til sms-offer for de som ikke har kontanter med seg på julaften.

Vi har laget en tekst som dere kan bruke:

Julen er en feiring av barnet som er født, av håpet som er kommet til verden. Den gangen for over to tusen år siden var det bare noen få innvidde som forsto hvem som var født. Alle andre så nok bare en baby i krybben, født i en skitten stall langt hjemmefra. For hva ser vi egentlig i et barn, uten hjelp av ledestjerner, vismenn og engler? Ser vi menneskeverdet? Potensialet? Kan vi gjenkjenne oss selv i barnets blikk? Kan vi akseptere at noen barn ikke får overleve barndommen sin, bare fordi de er født på feil side av urettferdigheten?

I fjor døde 5,6 millioner barn før de rakk å fylle fem år. Nesten alle disse er født i fattige land. Sammen med Kirkens Nødhjelp kan vi sikre flere barn en trygg fødsel, et helsetilbud, rent vann, god ernæring og trygghet. La flere fylle fem!

Offeret i dag går til Kirkens Nødhjelps arbeid for å redde liv og forandre liv over hele verden. Hvis du ikke har med deg kontanter, kan du sende en tekstmelding med kodeord GAVE til 2426 og gi 200 kroner, eller vippse din gave til 2426.

Vipps

Opplys gjerne om Kirkens Nødhjelps Vipps-nummer under kollekten og/eller i programmet. Dersom dere ønsker å vite hvor mye som blir gitt via Vipps fra deres menighet, kan dere be folk om å skrive inn navnet på menigheten, evt et annet unikt kodeord, i meldingsfeltet. Da kan dere i etterkant kontakte Kirkens Nødhjelps giverservice giver@kirkensnodhjelp.no og få informasjon om samlet sum som kom inn med dette kodeordet.

Lysbilder til bruk under ofring

Vi har laget to lysbilder som menigheten kan bruke under ofringen/kollekten. En med informasjon om å gi juleoffer på sms og en uten informasjon:

Last ned bilde Laste ned bilde uten tekst
 Last ned bilde Last ned bilde uten tekst

Nyttig informasjon

Informasjon om innbetaling av juleofferet

Flere ressurser til bruk i menigheten i adventstiden og til jul!