Materiell til advent og jul

Her finner du forskjellige ressurser som adventskalenderen og "Tenn Lys" som din menighet kan benytte seg av i gudstjenestene i adventstiden.

Adventskalenderen 2018

Adventskalender

Mange steder i verden er adventstiden en tid for ettertanke og faste, men for mange barn i Norge har adventstiden blitt en slags tjuvstart på jula. Kirkens Nødhjelps adventskalender bygger på begge disse tradisjonene. Her møtes det hellige og alminnlige, julas budskap og julestria, gleden av å få og gleden av å gi. 

Bak hver luke skjuler det seg oppgaver og utfordringer til barna, som handler like mye om å gi som å få. Sammen med adventskalenderen følger en gavebøsse som barna kan spare penger i og ta med i kirka på juleaften.

Kalenderen er først og fremst beregnet til barn mellom 7 og 12 år

Som menighet kan du bestille adventskalenderen til innkjøpspris, kr 15. Det er begrenset opplag, så husk å bestille tidlig. 

Kjøp adventskalender

 Last ned opplegg for utdeling av adventskalendere under Lys våken

Last ned presentasjon ved utdeling av adventskalenderen

Artikkel til menighetsblad

 Årets menighetsartikkel er hentet fra arbeidet til Kirkens Nødhjelp i Somalia. Vi håper at din menighet ønsker å dele denne sterke historien.

menighetsblad artikkel - BOKMÅL menighetsblad artikkel - nYNORSK  bILDE - baby

 bilde - familien

 

Tenn Lys

Eyvind Skeie har laget et femte vers til "Tenn Lys" som handler om barn og fattigdom. Videre kan du finne nyttig lenker til å bruke sangen "Tenn lys" inn i adventstiden til din menighet. Vi anbefaler deg å se den nydelige innspillingsfilmen "Tenn lys" med Helene Bøksle og Oslo Soul Childeren. Den er så fin!  

DET FEMTE VERSET AV EYVIND SKEIE TENN LYS - SINGBACK  TENN LYS - VIDEO

Sammen tenner vi det femte lyset!

Et enkelt opplegg for menigheter som har lyst til å løfte fram barns rettigheter og synliggjøre sitt globale, diakonale arbeid i adventstiden.

Opplegget er utviklet som del av vår juleaksjon Et barn er født, som i år setter fokus på barnedødelighet, med den positive oppfordringen: “La flere fylle fem!” 

slik kan du bruke sangen i adventstiden     rETT TIL tRYGG FØDSEL - VIDEO Rett til helsetilbud - video Rett til mat - video Rett til trygghet - video