Vidvinkel

I podkasten Vidvinkel har me som mål å kaste meir lys på land og tema som Kirkens Nødhjelp jobbar med. Er du nysgjerrig på korleis ein best kan hjelpe kvinner på landsbygda i Malawi å føde? Kanskje du lurer på korleis den politiske situasjonen i Kongo er? Eller korleis jobbar palestinske og israelske organisasjonar saman for å bygge fred i Midtausten?

Vidvinkel er Kirkens Nødhjelps podkast.

Her finn du episodane til Vidvinkel, men du finn dei også der du lastar ned dine podkastar. Har du innspel, kommentarar eller spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med kommunikasjonsrådgjevar Vegard Tjørhom på vtj@nca.no.

Ekspertprat: Brasil og Hydro

Har Hydro forureina drikkevatnet til tusenvis av menneske, eller har dei ikkje? Brasilianske styresmakter har gitt Hydro bøter på rekke og rad, men selskapet meiner dei er uskyldige. Spørsmåla er mange, og i denne praten med Brasil-ekspert Arne Dale, vil du kunne få nokre svar. Kva skjedde eigentleg natt til 17. februar? Kva bør Hydro gjere no? Har dette noko med klimaendringar å gjere? Og kan Brasils knallharde reaksjon vere eit «takk for sist» etter at president Temer fekk kritikk då han besøkte Oslo i fjor?

Arne Dale

Vil du vite mer om tematikken, kan du lese Arnes blogg Hydro har et forklaringsproblem

Første episode: Malawi

Malawi er eit av verdas fattigaste land, og det å sette nytt liv til verda er noko av det farlegaste ei malawisk kvinne gjer. Korleis kan me best hindre barselsdød? Kva tanker har ei nybakt norsk mamma om det å føde utan helsehjelp? Og korleis er eigentleg den politiske situasjonen i Malawi? Dette er noko av det du høyrer meir om i denne episoden av Vidvinkel.

Haldis Kårstad

For å få enda mer innsikt i tematikken, les Underprioritert og oversett av Haldis Kårstad på bloggen vår.