Aktuelt

Mor og to barn på flukt i Ukraina rett etter at krigen startet.

Ett år med krig i Ukraina

De humanitære behovene i Ukraina er enorme etter ett år med krig.  – Folk har opplevd så mye usikkerhet. Mange har mistet folk de er glad i, hjemmene sine og følelsen av trygghet, forteller Danielle Preiss, i Utenlandsavdelingen i Kirkens Nødhjelp. 

Solcelleanlegg i Latakia i Syria

Nytt initiativ skal finne nye løsninger for klimafinansiering

De seks store nødhjelps- og utviklingsorganisasjonene Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas Norge og Norges Røde Kors går nå sammen om å sette ned et utvalg som skal se på innovative og nye kilder til klimafinansieri...

Sykdommer sprer seg: Fire måneder etter flommen i Pakistan er de humanitære behovene fortsatt enorme. Sykdommer sprer seg i de oversvømte områdene. Flommen er den verste i landets historie. Foto:: Håvard Bjelland Kirkens Nødhjelp.

Kolera øker globalt som følge av klimakrisen

Klimaendringer som tørke, flom og orkaner rammer fattige land hardt, men fører også til en global bølge av kolerautbrudd. I mange land der Kirkens Nødhjelp jobber øker nå smitten.

Vannpunkter som Kirkens Nødhjelp har utarbeidet for CharAsyab-distriktet i Kabul-provinsen. Foto: Zahrah Nabi.

Kirkens Nødhjelp setter deler av arbeidet i Afghanistan på pause

– Forbudet mot kvinnelige hjelpearbeidere rammer mennesker i nød og forsterker Afghanistans økonomiske krise. Norge må sammen med FN og det internasjonale samfunn legge et økt press for å få reversert denne beslutningen, sier generalsekretær Dagfinn...

VAKSINEKAMPANJE: En jente får en koleravaksine under en vaksinasjonskampanje i hovedstaden Port-au-Prince i Haiti den 19. desember 2022. FOTO: AP Photo/Odelyn Joseph.

Kolera, kriser og håp i Haiti

Voldelige konflikter og demonstrasjoner, lockdown, inflasjon, drivstoffkrise, sult, fattigdom og nød. Listen er lang over kriser som har rammet Haiti i 2022. På toppen rammet koleraepidemien i høst.

Samhold mellom to religiøse ledere

Den dyrekjøpte freden

I en tid da vi alle kjenner at fred er noe dyrebart vi ikke kan ta for gitt, må vi verne om samholdet, om friheten og håpet.