Kamelsafari er blant en av aktivitetene turister nå har muligheten til å nyte helt vest i Sudan.

Dette er de tre hotteste reisemålene akkurat nå

Nyt et glass mate i Aleppo, dra på kamelsafari i Darfur eller unn deg et bad i Tsjadsjøen. Det er ingen tvil om hva som er de hotteste reisedestinasjonene i 2030.

Syrias Fugl Føniks - Aleppo

Finn en stol i skyggen, bestill et glass mate, og nyt roen i Aleppos gamleby mens du drikker denne tradisjonelle teen som en gang kom sjøveien fra Sør-Amerika til Syria.

Aleppos gamleby myldrer av kafeer hvor du kan nyte et glass mate i gode venners lag.
Aleppos gamleby myldrer av kafeer hvor du kan nyte et glass mate i gode venners lag.

Aleppos historie går hundrevis av år tilbake i tid. Byen ble verdenskjent da den var sentrum for den brutale syriske borgerkrigen på 2010-tallet, og siden krigens slutt har det blitt brukt mye krefter på å gjenreise den gamle stoltheten.

roen i Aleppos gamleby vitner lite om de siste tiårene med uro. Her kan du nyte i ro og mak.
Roen i Aleppos gamleby vitner lite om de siste tiårene med uro. Her kan du nyte i ro og mak.

Men i dag er det på ny liv i gatene, og Aleppos hjemvendte innbyggere står med åpne armer for å ønske deg velkommen til hjembyen sin. Lei deg et rom i gamlebyen, eller ta deg et bad på et av byens tyrkiske bad. Men sett også av tid til å minne de som døde under krigens herjinger for 15 år siden på byens minnesenter.

På pukkelen i Darfur

Helt vest i Sudan ligger et ganske uberørt område der folkene fortsatt lever i pakt med naturen, og deres viktigste verktøy har alltid vært de hardtarbeidende kamelene. Etter flere år med utvikling har også turistindustrien i Darfur blomstret, og kamelsafari er blant favorittaktivtetene til de mange gjestene.

Finn deg et rom i et av de mange gjeshusene i Darfurs største by Al Fashir, og utforsk de mange bodene i byens handlegater. Her vil du finne alt fra håndlagde produkter til eksotisk mat.

Det aller beste er solnedgangen over det tørre landskapet, og følelesen av den svale vinden som avslutter de varme dagene i Darfur. Selv om klimaendringene har stanset, og temperaturene holder seg stabile, så anbefales det fortsatt å pakke med rikelig av solkrem og flere badebukser om du tar turen til Darfur.

Tsjadsjøens renessanse

Lenge var den truet av tørke, men nå har Tsjadsjøen blitt et mål for de som ønsker seg en annerledes ferie. Dyrelivet i området har lenge vært rikt, og det har også holdt seg levende gjennom de urolige periodene for en del år tilbake. I dag er det harmonien som rår, og den rolige sentralafrikanske hverdagen har inntatt området rundt Tsjadsjøen for alvor.

Nye jordbruksmetoder har skapt god grobunn for mat, og det tjadiske kjøkken har tatt mot de mange nye ingrediensene med åpne armer. Munnen din vil bade i smaker om du utforsker noen av de mange restaurantene i storbyen N’djamena.

Vil du også bruke tiden til å slappe litt av, så kan du besøke en av de unike resortene ved Tsjad-sjøen, der lokale musikere underholder hver kveld. Ved sjøen er det også bygget et klimasenter som forteller historien om sjøen som nesten ble borte, men som i dag har klart å overleve klimaendringene som truet før verdens bærekraftsmål klarte å stanse utviklingen.

Bærekraftsmål 16: Fredelige og inkluderende samfunn

Væpnet vold, uansvarlig våpenhandel og overdrevet militærforbruk undergraver innsatsen for bærekraftsmålene. Krig, vold, urett og maktmisbruk ødelegger samfunn og hindrer bærekraftig utvikling. Mange land bruker enorme summer på militær opprustning, samtidig som folks basisbehov ikke blir møtt.

Atomvåpen truer livet på jorda. Nye trusler og folkerettslige dilemmaer oppstår med ny teknologi som droner og ikke minst helautonome våpen  drapsroboter. Fremdeles er håndvåpen de fattiges masseødeleggelsesvåpen. Satsing på fred, menneskerettigheter, forebygging og bedre våpenkontroll er avgjørende for utvikling.

Å nå bærekraftsmål 16 er viktig for å nå de andre bærekraftsmålene - og for å i det hele tatt kunne vurdere om de nås.

Les mer om kampanjen

Del på Facebook Del på Twitter