Nyheter & Presse

Her finner du siste nytt fra Kirkens Nødhjelp.

Pressevakt:

Epost: presse@nca.no

Samlet inn 37 millioner: – Vi er helt overveldet

Rundt 40.000 konfirmanter og frivillige over hele landet deltok i Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon. Pengene fra aksjonen går til de berørte av krigen i Ukraina og organisasjonens arbeid over hele verden.

– Skuffende bistandskutt fra Støre-regjeringen

– I en situasjon der Norge profiterer stort på krigen, er det ubegripelig at man i det hele tatt vurdere å kutte en eneste krone på hjelp til de fattigste, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

Flyktet fra krigens mareritt

Anastasia, Sergiey og døtrene Victoriya (10) og Liza (4) flyktet for sine liv fra bomberregnet i hjembyen Mykolaiv. - Hadde vi ikke reist tror jeg ikke jentene våre hadde vært i live i dag.

Bekymret for kvinner og barn på flukt

Millioner av mennesker har så langt flyktet fra Ukraina. I Romania får familier på flukt husly, mat og informasjon om faren for å bli utsatt for menneskehandel og utnyttelse mens de er på flukt.

Nå må vi trykke på den store, røde alarmknappen

– Dette er det mest brutale budskapet fra FNs klimapanel noen gang. Vi har tre år på oss. Nå er virkelig tiden inne for å trykke på den store, rød alarmknappen, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

Åpent brev til Jonas Gahr Støre

De enorme menneskelige lidelsene i Ukraina og det store antall flyktninger fra Ukraina som Norge forventer å motta i 2022 vil kreve ekstraordinær innsats og store ressurser. Norske utviklings- og humanitære organisasjoner ber derfor regjeringen om å...

Brødprisene tredoblet i flomrammede Malawi

Livredde og skrekkslagne kjempet de for livet i vannmassene som skyllet over landsbyene deres i januar i år. De måtte sitte flere døgn i tretopper mens de ventet redningsbåter. Nå opplever Malawi enda en flom og matkrise.

– Vi er bekymret

Norske humanitære organisasjoner til statsminister Jonas Gahr Støre: Advarer mot frys og store omdisponeringer av bistandsmidler.