– Ubegripelige kutt i bistand til verdens fattige

Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett har, takket være SV, resultert i at noen av bistandskuttene har blitt reversert. Men det opprettholdes et kutt på 1,5 milliarder av bistandsbudsjettet for å finansiere flyktningtiltak i Norge.

Samlet inn 37 millioner: – Vi er helt overveldet

Rundt 40.000 konfirmanter og frivillige over hele landet deltok i Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon. Pengene fra aksjonen går til de berørte av krigen i Ukraina og organisasjonens arbeid over hele verden.

– Skuffende bistandskutt fra Støre-regjeringen

– I en situasjon der Norge profiterer stort på krigen, er det ubegripelig at man i det hele tatt vurdere å kutte en eneste krone på hjelp til de fattigste, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

Flyktet fra krigens mareritt

Anastasia, Sergiey og døtrene Victoriya (10) og Liza (4) flyktet for sine liv fra bomberregnet i hjembyen Mykolaiv. - Hadde vi ikke reist tror jeg ikke jentene våre hadde vært i live i dag.

Bekymret for kvinner og barn på flukt

Millioner av mennesker har så langt flyktet fra Ukraina. I Romania får familier på flukt husly, mat og informasjon om faren for å bli utsatt for menneskehandel og utnyttelse mens de er på flukt.

Matkrisen har blitt en kamp på liv og død

Mens krigen pågår for fullt mellom Ukraina og Russland, tømmes kornlagre, møller, raffinerier og lager med kunstgjødsel. Land etter land melder nå om enorm prisvekst på varene de trenger aller mest for å overleve.