Aktuelt

Ny rapport: Motstandskraft i møte med kjønnsbasert vold

Etter mange år med framskritt for jenter og kvinners rettigheter globalt opplever verden en tilbakegang i utviklingen. – Bestemødre frykter nå at deres barnebarn vil ha færre rettigheter enn de selv hadde, sier Anne Grete Larsen, seniorrådgiver i Kirke...

Kirkens Nødhjelp på Arendalsuka

Kirkens Nødhjelp er på Arendalsuka – her finner du oss

Møt Kirkens Nødhjelp på Arendalsuka! Fra 12. til 15. august er vi til stede på flere ulike arrangementer. Vi snakker om temaer som bistand, klima, global helse, kjønn, skatt og ulikhet. Du kan delta på quiz og i spillet «The Activist»!

Kirkens Nødhjelp ny plusspartner av Norad

- Kirkens Nødhjelp ser fram til denne nye tillitsbaserte samarbeidsformen, der vi sammen fokuserer på dialog, læring og effektiv bistand, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

-Afrika og de fattigste taper i revidert nasjonalbudsjett

- Verdens fattigste får en stadig mindre andel av norsk bistand. I revidert nasjonalbudsjett fortsetter denne urovekkende trenden. Afrika og de fattigste taper, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Dagfinn Høybråten.  

Blessed Popota i landsbyen Chabboboma i Gwembe-distriktet i Zambia står midt i den uttørkede åkeren sin. Zambia er hardt rammet av tørken i det sørlige Afrika. Foto: Caroline Nenguke.

Tørke i sørlige Afrika: Må spise gressfrø

Flere millioner mennesker står i fare for sult på grunn av tørken i det sørlige Afrika. I Zambia deler Kirkens Nødhjelp ut blant annet mat, såkorn og penger, og sørger for tilgang til vann.

Sarit Michaeli (t.v.) fra organisasjonen B’tselem og Ori Givati fra organisasjonen Breaking the Silence besøkte Kirkens Nødhjelp i Oslo 17-19 april. Foto: Åsne Gullikstad

-EN PLIKT TIL Å SI FRA

- Som israeler føler jeg en plikt til å si fra, sier menneskerettighetsaktivisten Sarit Michaeli. Hun og aktivist Ori Givati fra Israel representerer to av Kirkens Nødhjelps partnerorganisasjoner, og besøkte Norge nettopp.

Natalya fra Ukraina: Vi må være positive!

Jeg har nylig sett et russisk kampfly passere oss i lav høyde, på kort avstand. Daglig er det rapporter om dødelige angrep på både sivile og militære mål. Skadene og omkostningene av denne krigen er voldsomme. Likevel er det dette Natalya sier når jeg...