Line Isegran er Kirkens Nødhjelps nye HR-direktør

Line har vært ansatt i Kirkens Nødhjelp siden 2020 og har ledererfaring fra Fretex Miljø AS, hvor hun også har vært med i ledergruppen i over 12 år. Hun har en Master of Management fra Handelshøyskolen BI.

Utfasing, ikke utvanning

Mens klimatoppmøtet i Dubai avsluttes, er hundretusener av mennesker rammet av flom i Øst-Afrika. For dem har klimaendringene allerede forandret livet.

Historisk vedtak i kampen mot skattetriksing

FN vedtok 22 november å starte en prosess for en skattekonvensjon. Det var samtlige afrikanske land som fremmet forslaget, og det fikk et overveldende flertall i FNs generalforsamling. Dette kickstarter en mellomstatlig FN-prosess for å forhandle frem ...

Lege Jane Manyahi, ved Cardinal Rugambwa Hospital i Dar Es Salaam i Tanzania. Foto: Kirkens Nødhjelp.

Gjennomslag for ny helselov

I syv år har Kirkens Nødhjelp, sammen med vårt kirkenettverk i Tanzania, kjempet for en ny helselov. Lovforslaget har vært utsatt to ganger i parlamentet, men etter omfattende lobbyvirksomhet, gikk lovforslaget gjennom denne uken.

Bilde fra Pakistan. Pakistan er et av mange land som står i akutt gjeldskrise. Et land i gjeldskrise har mindre penger og mulighet til å håndtere uforutsette hendelser, som naturkatastrofer og ekstremvær. Foto av Håvard Bjelland / Kirkens Nødhjelp.

Verste globale gjeldskrise noensinne

Fattige land i det globale sør er inne i den største gjeldskrisen noensinne, viser nye tall som ble lagt fram under høstmøtene i Verdensbanken og Det Internasjonale Pengefondet i Marrakech i oktober.

nobelsfredspris2023

Kirkens Nødhjelp gratulerer den fengslede iranske aktivisten og journalisten Narges Mohammadi med Nobels fredspris for 2023

Statsbudsjett 2024

Regjeringens budsjettforslag mangler 3,1 milliarder til verdens fattigste