Aktuelt

Beirut: Mennesker og ødelagte gater viser følgene av den katastrofale eksplosjonen

Eksplosjon i Beirut

Til nå har over 100 liv gått tapt og hundretusenvis står uten et hjem. Behovet for nødhjelp er enormt etter den katastrofale eksplosjonen i Beirut. Folk trenger rent vann, mat og husly.

PÅ BILDET: – Islam ligger ikke i skjegget. Dersom du ikke elsker alle dine medmennesker, så er du ingen muslim. Islam er fred og kjærlighet, sier Mohamed Zamar Khoso.

Religionsdialog på liv og død

Pakistan har innført strenge blasfemilover. Personer anklaget for blasfemi risikerer å bli målskive for muslimske borgerverngrupper, som tar loven i egen hånd for å straffe dem de mener har hånet islam. I dette klimaet jobber Kirkens Nødhjelp aktivt me...

Asante syr 300 bind i uka i Malawi og har skapt seg sin egen arbeidsplass, men alle har ikke så enkel tilgang til bind som henne. Foto: Kirkens Nødhjelp/Håvard Bjelland.

Mensendagen

Menstruell hygiene er et grunnleggende behov, men blir oversett eller nedprioritert i kriser. Det får konsekvenser for millioner av jenter og kvinner.  

Stortinget

Dette bør partiene ha med i programmene for 2021-2025

Verden blir stadig mer sammenvevd og står overfor flere store kriser hvor Norge har en rolle å spille. Nå er vi alle rammet av en pandemi som vil få enorme konsekvenser i lang tid fremover. Samtidig må vi løse fattigdoms-, ulikhets- og klimakrisen og...

Mennesker som står i kø for å vaske hendene som et hygienetiltak mot Covid-19.

Helsevesenet i ferd med å kollapse

Koronakrisen skaper enorme helseutfordringer i store deler av det østlige Afrika. I Sudan tilbys helsearbeidere det tidobbelte av vanlig lønn, men fremdeles står utfordringene i kø.

Takkebilde av alle som har støttet Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

Tusen takk for støtten!

Midt i en krevende situasjon for mange her hjemme, opplever Kirkens Nødhjelp et stort hjerterom for de mest sårbare menneskene i verden. – Vi er enormt takknemlige for det store engasjementet og givergleden vi ser blant folk.

Her er bilde fra opplæring i hygiene i Darfur.

Krever korona-gjeldsslette for utviklingsland

SLUG - Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk, Redd Barna og Kirkens Nødhjelp er de norske organisasjonene som mener gjeldsslette nå er nødvendig for å sikre at fattige land får frigjort ressurser til å bekjempe COVID-19 og håndtere de sosiale og...