Aktuelt

Flere hundre tusen på flukt fra flom

Nesten en million mennesker i Sør-Sudan er rammet av flom, anslår FN. Den alvorlige flommen har ødelagt store områder og lagt landsbyer under vann. Flere hundre tusen mennesker er på flukt.

Kan ha positive effekter for hele regionen

Kirkens Nødhjelp har jobbet med fredsarbeid sammen med Etiopias religiøse ledere i en årrekke. I dag ble det kjent at Nobels fredspris for 2019 går til Etiopias statsminister Abiy Ahmed for hans innsats for fred og mellomstatlig samarbeid.

Skatteunngåelser truer bærekraftsmålene

Utviklingsland taper nær tre norske statsbudsjett i året på ulike former for skatteunngåelser, viser en fersk rapport. - Uten et oppgjør med dagens globale skattesystem vil det være vanskelig å oppfylle bærekraftsmålene, sier generalsekretær Dagfinn...

Norge skuffet FN-sjefen

Det var en streng FN-sjef som mandag samlet verdens ledere. Han burde vært enda strengere, for Norge skuffet.

Verdens fattige rammes av lave klimamål

Når verdens ledere nå samles i New York er FN-sjefen streng – ingen får gå på talerstolen hvis de ikke legger fram økte klimaambisjoner. Hva blir Norges budskap?

Kampen mot sult og fattigdom trues

Kostnadene ved å vente med klimatilpasninger er enorme, både menneskelig og økonomisk, viser fersk rapport. – Norge har et ekstra stort ansvar, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.