Aktuelt

Vi må banke på kirkedørene, Brende

Om Norge virkelig ønsker å gjøre en forskjell i Burundi, så må vi bruke ressursene på de riktige stedene. Vår støtte til fredsprosessene i AU og FN er viktige, men om vi skal skape fred og forsoning på grasrota i Burundi, så må Norge også ty til Guds hus.

Oljefondet kan bli grønn motor

Med oljefondet setter Norge et gigantisk fotavtrykk på verdens klima. Men denne uka kan Stortinget gjøre oljefondet til en motor for det grønne skiftet.

I OL-festens skygge

Kirkens Nødhjelp inviterer til lunsjseminar om Brasil: OL 2016 i Rio de Janeiro vil arrangeres på bakteppe av et politisk kaos uten sidestykke. Allikevel vil Brasil fremstå som et festpyntet land, der mye ikke stemmer med virkeligheten. Men hva skjuler...

Saman mot kniven

– Det er berre eit hol igjen til menstruasjonsblod og urin, seier Kidist Belayneh. Ho fortel om ei kulturell rite som vil få dei fleste til å grøsse. Ei kulturell rite ho kjempar mot saman med prestar og imamar.

Uten imamer og prester når vi ikke nye FN-mål!

I en urolig verden kan religion bidra til konflikt, men også til løsning. Skal verden skal lykkes med sine nye FN-mål, må vi religiøse ledere bidra. Vi ber derfor norske myndigheter om å ta imot en utstrakt hånd!

- Et statskupp initiert av Brasils verste krefter

Sivilsamfunnet i Brasil raser etter at nasjonalforsamlingen stemte for å åpne riksrettssak mot landets president. – Statskuppet svekker vårt demokrati, og hele vår kamp for menneskerettigheter står på spill, sier Iara Pietricovsky de Oliveira.

Oljefondet og fornybar energi: Grønn skuffelse

Kirkens Nødhjelp er skuffet over at regjeringen foreløpig ikke åpner for at oljefondet skal kunne investere i unotert infrastruktur, og da spesielt fornybar energi. Samtidig må Oljefondet drive et langt mer aktivt eierskap for å bekjempe hemmelighold o...

Skatteparadiser

Hemmeligholdet som avsløres gjennom Panama Papers, gjør kapitalflukt og skatteunndragelser mulig. Dette rammer verdens fattigste hardest.

Fortvilelsen i Hellas

Det er sent på kvelden, mørkt, kaldt og vått. En overfylt båt går tom for bensin bare 50 meter fra land. De vet ikke hvor de er og ingen kan se land i mørket. Det oppstår panikk og de faller over bord. 38 mennesker mister livet. Redningsvestene de kjøp...