Aktuelt

Uten imamer og prester når vi ikke nye FN-mål!

I en urolig verden kan religion bidra til konflikt, men også til løsning. Skal verden skal lykkes med sine nye FN-mål, må vi religiøse ledere bidra. Vi ber derfor norske myndigheter om å ta imot en utstrakt hånd!

- Et statskupp initiert av Brasils verste krefter

Sivilsamfunnet i Brasil raser etter at nasjonalforsamlingen stemte for å åpne riksrettssak mot landets president. – Statskuppet svekker vårt demokrati, og hele vår kamp for menneskerettigheter står på spill, sier Iara Pietricovsky de Oliveira.

Oljefondet og fornybar energi: Grønn skuffelse

Kirkens Nødhjelp er skuffet over at regjeringen foreløpig ikke åpner for at oljefondet skal kunne investere i unotert infrastruktur, og da spesielt fornybar energi. Samtidig må Oljefondet drive et langt mer aktivt eierskap for å bekjempe hemmelighold o...

Skatteparadiser

Hemmeligholdet som avsløres gjennom Panama Papers, gjør kapitalflukt og skatteunndragelser mulig. Dette rammer verdens fattigste hardest.

Fortvilelsen i Hellas

Det er sent på kvelden, mørkt, kaldt og vått. En overfylt båt går tom for bensin bare 50 meter fra land. De vet ikke hvor de er og ingen kan se land i mørket. Det oppstår panikk og de faller over bord. 38 mennesker mister livet. Redningsvestene de kjøp...

Dødelig effekt av El Nino i Etiopia

En varslet tørkekatastrofe rammer nå over ti millioner etiopiere, mer enn halvparten av dem er barn. Uten massiv nødhjelp innen februar, vil det stå om livet for millioner.

Forventer at Erna bidrar til framgang i forhandlingene

Mandag taler statsminister Erna Solberg ved åpningen av klimatoppmøtet i Paris. – Erna må vise at Norge vil bidra til å få en rettferdig klimaavtale i havn, sier Ingrid Næss-Holm, klimarådgiver i Kirkens Nødhjelp.