Et svik mot de fattigste

Kirkens Nødhjelp mener regjeringens bistandskutt er uakseptable. – Regjeringens troverdighet på fattigdomsbekjempelse er død og begravet, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.

Livstruende tørke i Etiopia truer over 8 millioner mennesker

8,2 millioner mennesker trenger nødhjelp i Etiopia etter langvarig tørke i regionen. Hvis regnet kommer nå, vil det i stedet for å vanne avlinger føre til livsfarlige flommer fordi jorda er for tørr til å ta i mot store menger med vann.

Regjeringen har ikke skjønt alvoret

Statsbudsjettet viser at regjeringen ikke har tatt inn over seg alvoret i flyktningkrisen, mener de fem største humanitære organisasjonene i Norge (Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen, Redd Barna og Røde Kors).

Dugnad-for-flyktningene

Lørdag kveld stiller en rekke av Norges fremste artister opp til storstilt flyktningdugnad på NRK1. Inntektene går til fem humanitære organisasjoners arbeid for flyktningene.

Det banker på døra. Lukk opp!

I parker, jernbanestasjoner og skogholt, midt i Europa, ligger søvnløse og utmattede mennesker på flukt fra krig og nød. I titusenvis banker de på Europas dør. De skal ha hjelp!

Religiøse ledere står sammen mot kjønnsbasert vold

Vi vil ikke se på at våre religioner misbrukes for å rettferdiggjøre vold, sier 21 norske religiøse ledere i oppropet "Ikke i vårt navn", som ble overrakt regjeringen i forkant av FNs generalforsamling i september.

Dugnad for Nepal

Åtte millioner mennesker er rammet av jordskjelvet i Nepal. Seks norske hjelpeorganisasjoner står midt i en av tidenes mest krevende nødhjelpsoperasjoner. Søndag kveld går vi sammen om en støttekonsert til inntekt for jordskjelvofrene.