Aktuelt

Illustrasjonsbilde: serien med kunstnergeiter fortsetter, og i år er geita laget av Maud Angelica Behn. Hun er en sterk stemme for psykisk helse, og bruker sin kunstneriske stemme til å hjelpe mennesker i nød.

Unge ønsker seg julegaver som gir mening

8 av 10 nordmenn har opplevd å få gaver de ikke har bruk for. Samtidig sier et flertall av unge nordmenn mellom 16-24 år at de ønsker seg symbolske julegaver.

nå ligger Grace trygt i mammas armer, bare én dag gammel.

Nådeløse år for Grace

Akkurat nå ligger Grace trygt i mammas armer, bare én dag gammel. Omfavnet av morskjærlighet og nærhet etter en god og trygg fødsel. Dessverre er tallene dystre. Mange barn i Afrika lever aldri til de blir fem år.

Dagfinn Høybråten, Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Veien fra Glasgow

COP26: Bakteppet er mørkt, og utslippene når nye høyder. Det er skuffende at klimatoppmøtet i siste liten gikk fra å ville «fase ut» til å «fase ned» kull. Likevel er det utrolig viktig at verdens land, tross ulike interesser, ble enige om ambisjoner o...

En kvinne som jobber med vann og jordbruk. Foto: Kirkens Nødhjelp.

En likestilt løsning på klimakrisen

Kvinner og jenter rammes hardere av klimaendringene enn menn, særlig i fattige land. Likevel er kjønn altfor sjelden et tema når man skal finne løsninger, ifølge ny rapport.

Foto: Kirkens Nødhjelp/Håvard Bjelland.

Ikke send regningen til verdens fattige

Regningen for klimafinansiering må ikke sendes til verdens fattige og mest sårbare mennesker, skriver Kirkens Nødhjelp og 20 andre organisasjoner i et åpent brev til regjeringen

Sudan: Et trist barn på skulderen til sin mor. Foto: Kirkens Nødhjelp/Håvard Bjelland.

Kriserammede Sudan

Væpnet konflikt har fordrevet mer enn 400 000 mennesker i Sudan bare i år og har ført til mer enn tre millioner internt fordrevne de siste to tiårene. I følge FN er nær en tredjedel av befolkningen i Sudan avhengige av humanitær hjelp for å overleve.

KN: Svært bekymret for situasjonen i Sudan

- Sterke krefter er i sving, og vår store frykt er nå at det som framstår som et militærkupp i Sudan vil resultere i eskalerende vold og lidelse, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Skolen Ecole comunautaire de Jardin de Rosignole ligger i Camp-Perrin sør i Haiti. Skolen ble delvis ødelagt i jordskjelvet, og må nå rives fordi skadene bygget har fått kan gjøre at det vil rase sammen.Foto: Manfred Arlt / Kirkens Nødhjelp.

Ødelagte skoler og enorme behov for nødhjelp i Haiti

650 000 mennesker trenger nødhjelp i Haiti etter jordskjelvet i august. I tillegg er 900 skoler ødelagt. – Det er veldig trist at så mange barn og unge blir rammet, og går glipp av utdanning, sier Manfred Arlt, seniorrådgiver i Kirkens Nødhjelp.