Aktuelt

Flere mennesker er drept og flere tusen på flukt etter konflikten mellom Israel og Palestina.

– Ingen steder å gjemme seg

58 000 mennesker er nå internt fordrevet etter angrepene den siste uka. Befolkningen i Gaza mangler vann, mat, strøm og helsehjelp. – Partene må snarest inngå en våpenhvile, og humanitær hjelp må nå få slippe til, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjel...

En mor mater barna sine på Kirkens Nødhjelps helseklinikk i Bilel i Darfur i Sudan. Hver dag sliter 9.6 millioner mennesker i Sudan med å skaffe nok mat på bordet.

Rekordmange kan rammes av sult

270 millioner mennesker risikerer å sulte i løpet av 2021, ifølge Verdens matvareprogram. Det er dobbelt så mange som før pandemien.

Behov for ekstraordinær krisepakke til nødhjelp

Seks av Norges største bistandsorganisasjoner ber Stortinget gi et ekstraordinært bidrag på 1,3 milliarder til nødhjelp i revidert budsjett for å møte den dramatiske økningen i behov grunnet koronapandemien.

Malaz Mustafa i Darfur med tilgan til rent vann fra Kirkens Nødhjelp

Håp i hver vanndråpe for Malaz (7)

For seks måneder siden måtte Malaz Mustafa flykte fra Sør-Sudan til Darfur. Nå har hun funnet en trygg havn med tilgang til rent vann, skole og helsehjelp.

Regina på 13 år har ansvar for å hente vann i familien. Hun bor i leiren Bilel i Darfur.

Vannets livskraft

Rent vann til ofre for Darfur-konflikten som startet for 17 år siden, har forandret livene til nesten 40.000 mennesker, og viser vannets kraft. Fra første vanndråpe til i dag har Bilel blitt en trygg havn for mennesker i nød med alt fra helseklinikker...