Aktuelt

kirkerommet og de mange tilhørende bygningene i et vakkert, men nå rasert område i sentrum av Beirut.

Når hjelpen er nær

Lokale organisasjoner får en forsvinnende liten andel av midlene til det som utgjør verdens humanitære bistand.

Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Dagfinn Høybråten sammen med utviklingsminster Dag Inge Ulstein i landsbyen Bushumba utenfor Bukavu i Kongo (DRC)

Klare forventninger til Norges nye lederrolle

Norge har sammen med Sør-Afrika fått en lederrolle i Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator, et lovende globalt samarbeid for å akselerere utvikling, produksjon og rettferdig tilgang til COVID-19-tester, behandlinger og vaksiner. - Norges oppgave e...

Karma Hrayni (90) og hennes 65 år gamle handikappede sønn Nabil har i utgangspunktet ingenting å leve av. Etter eksplosjonen i Beirut fikk de det enda tøffere. Kirkens Nødhjelp sørger nå for at de får varme måltider tre dager i uken.

Beirut på randen av kollaps

Over halvparten av Beiruts befolkning lever nå under fattigdomsgrensen. Etter eksplosjonen er mange husløse og matmangelen er stor. Kirkens Nødhjelp jobber hver dag på spreng for å dekke store humanitære behov.

Beirut: Mennesker og ødelagte gater viser følgene av den katastrofale eksplosjonen

Eksplosjon i Beirut

Til nå har over 100 liv gått tapt og hundretusenvis står uten et hjem. Behovet for nødhjelp er enormt etter den katastrofale eksplosjonen i Beirut. Folk trenger rent vann, mat og husly.

PÅ BILDET: – Islam ligger ikke i skjegget. Dersom du ikke elsker alle dine medmennesker, så er du ingen muslim. Islam er fred og kjærlighet, sier Mohamed Zamar Khoso.

Religionsdialog på liv og død

Pakistan har innført strenge blasfemilover. Personer anklaget for blasfemi risikerer å bli målskive for muslimske borgerverngrupper, som tar loven i egen hånd for å straffe dem de mener har hånet islam. I dette klimaet jobber Kirkens Nødhjelp aktivt me...

Asante syr 300 bind i uka i Malawi og har skapt seg sin egen arbeidsplass, men alle har ikke så enkel tilgang til bind som henne. Foto: Kirkens Nødhjelp/Håvard Bjelland.

Mensendagen

Menstruell hygiene er et grunnleggende behov, men blir oversett eller nedprioritert i kriser. Det får konsekvenser for millioner av jenter og kvinner.