Aktuelt

Foto: Kirkens Nødhjelp/Håvard Bjelland.

– Skuffende bistandskutt fra Støre-regjeringen

– I en situasjon der Norge profiterer stort på krigen, er det ubegripelig at man i det hele tatt vurdere å kutte en eneste krone på hjelp til de fattigste, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

Ukraina: Anastasia, Sergiey og døtrene Victoriya (10) og Liza (4) flyktet for sine liv fra bomberregnet i hjembyen Mykolaiv.

Flyktet fra krigens mareritt

Anastasia, Sergiey og døtrene Victoriya (10) og Liza (4) flyktet for sine liv fra bomberregnet i hjembyen Mykolaiv. - Hadde vi ikke reist tror jeg ikke jentene våre hadde vært i live i dag.

Daria (til høyre) og kvinnen hun møtte på grensen bestemte seg for å flykte sammen. Daria er fra byen Mikolaiv i Ukraina.

Bekymret for kvinner og barn på flukt

Millioner av mennesker har så langt flyktet fra Ukraina. I Romania får familier på flukt husly, mat og informasjon om faren for å bli utsatt for menneskehandel og utnyttelse mens de er på flukt.

Kvinne som er i en tørr åker som ikke får korn som følge av matkrisen som oppsto etter innvaderingen i Ukraina

Matkrisen har blitt en kamp på liv og død

Mens krigen pågår for fullt mellom Ukraina og Russland, tømmes kornlagre, møller, raffinerier og lager med kunstgjødsel. Land etter land melder nå om enorm prisvekst på varene de trenger aller mest for å overleve.

Malawi: Bil som står under vann etter den dødelige stormen Ana som traff Malawi i Januar 2022.

Nå må vi trykke på den store, røde alarmknappen

– Dette er det mest brutale budskapet fra FNs klimapanel noen gang. Vi har tre år på oss. Nå er virkelig tiden inne for å trykke på den store, rød alarmknappen, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

To flytktninger fra Ukraina

Åpent brev til Jonas Gahr Støre

De enorme menneskelige lidelsene i Ukraina og det store antall flyktninger fra Ukraina som Norge forventer å motta i 2022 vil kreve ekstraordinær innsats og store ressurser. Norske utviklings- og humanitære organisasjoner ber derfor regjeringen om å...

Elizabeti Senga som ser inn i kamera. Hun bor i Malawi og er berørt av matkrise og flom

Brødprisene tredoblet i flomrammede Malawi

Livredde og skrekkslagne kjempet de for livet i vannmassene som skyllet over landsbyene deres i januar i år. De måtte sitte flere døgn i tretopper mens de ventet redningsbåter. Nå opplever Malawi enda en flom og matkrise.

Mennesker med jerrykanner.

– Vi er bekymret

Norske humanitære organisasjoner til statsminister Jonas Gahr Støre: Advarer mot frys og store omdisponeringer av bistandsmidler.