Matmangel og politisk kaos på Haiti

42 prosent av befolkningen på Haiti står i fare for å sulte, ifølge FN. Samtidig øker de voldsomme opptøyene og det politiske kaoset i landet.

Er eldgamle kirkeskoger en løsning på klimakrisen?

Klimaendringene rammer stadig flere mennesker. Mer tørke og naturkatastrofer gir mangel på mat og rent drikkevann i verdens fattigste land. Men i Etiopia spirer håpet i eldgamle kirkeskoger. Kan de være en løsning på den globale klimakrisen?

Malawi hardt rammet av covid-19

Overfylte sykehus, få respiratorer og foreløpig ingen vaksine. Det er situasjonen i Malawi, som nå rammes av den andre smittebølgen av covid-19.

Hvor verdensvennlig er politikken?

Kirkens Nødhjelp har vurdert partienes utkast til partiprogram og kommer med anbefalinger om hvordan programmene bør bli sterkere på utvikling. – MDG, KrF og SV leverer solide program på bistands-, klima- og utviklingspolitikk – mens FrP og Høyre har e...

– Enorme humanitære behov i Sudan og Etiopia

Kirkens Nødhjelp er i gang med en respons for å hjelpe flyktninger fra Etiopia i Sudan. – Behovene er enorme og flyktningene er ekstremt sårbare, sier Berte Marie Ulveseter, landdirektør for Kirkens Nødhjelp i Sudan.

Advent og jul i kirkene

Her finner du ressurser som kan deles i din menighet i advents- og juletiden, for sosiale medier, nettsider, og til bruk i gudstjenester eller utendørs.

Hvilket bærekraftsmål bryr du deg mest om?

Å nå FNs bærekraftsmål innen 2030 er en viktig del av Kirkens Nødhjelps arbeid. I kampanjen “Verdens viktigste mål” kan du finne ut hvilket bærekraftsmål som er viktigst for deg.

Erna, stepp opp klimafinansieringa!

I kampen mot klimaendringene har Norge et ansvar for å hjelpe fattige land med å kutte utslipp og håndtere klimakrisen. Nå må rike land som forurenser ta regningen.