Aktuelt

Foto: Kirkens Nødhjelp/Håvard Bjelland.

Ikke send regningen til verdens fattige

Regningen for klimafinansiering må ikke sendes til verdens fattige og mest sårbare mennesker, skriver Kirkens Nødhjelp og 20 andre organisasjoner i et åpent brev til regjeringen

Sudan: Et trist barn på skulderen til sin mor. Foto: Kirkens Nødhjelp/Håvard Bjelland.

Kriserammede Sudan

Væpnet konflikt har fordrevet mer enn 400 000 mennesker i Sudan bare i år og har ført til mer enn tre millioner internt fordrevne de siste to tiårene. I følge FN er nær en tredjedel av befolkningen i Sudan avhengige av humanitær hjelp for å overleve.

KN: Svært bekymret for situasjonen i Sudan

- Sterke krefter er i sving, og vår store frykt er nå at det som framstår som et militærkupp i Sudan vil resultere i eskalerende vold og lidelse, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Skolen Ecole comunautaire de Jardin de Rosignole ligger i Camp-Perrin sør i Haiti. Skolen ble delvis ødelagt i jordskjelvet, og må nå rives fordi skadene bygget har fått kan gjøre at det vil rase sammen.Foto: Manfred Arlt / Kirkens Nødhjelp.

Ødelagte skoler og enorme behov for nødhjelp i Haiti

650 000 mennesker trenger nødhjelp i Haiti etter jordskjelvet i august. I tillegg er 900 skoler ødelagt. – Det er veldig trist at så mange barn og unge blir rammet, og går glipp av utdanning, sier Manfred Arlt, seniorrådgiver i Kirkens Nødhjelp.

Kvinne som må grave for å finne vann

Solid bistandsbudsjett, bekymret for klimaregningen

- Det er bra at avtroppende regjering også denne gang innfrir målet om 1% av BNI til bistand, og det er veldig bra at nødhjelp, global helse, sivilt samfunn, bærekraftig matproduksjon, og kamp mot skadelige skikker prioriteres. At de mest sårbare lande...

Foto: NTB/ Moe Zoyari/Redux.

Akutt krise i Afghanistan

Etter flere tiår med krig og konflikt, ekstrem fattigdom og enorme lidelser er 3.5 millioner afghanere på flukt i eget land. Og antallet øker for hver dag. FN anslår at 18 millioner afghanere nå har behov for hjelp. Det tilsvarer nær halve befolkningen.