Aktuelt

50 års okkupasjon – Stans okkupasjonen

I juni 1967 ble Palestina okkupert av Israel. 50 år etter lever palestinerne fortsatt under militær okkupasjon, til tross for verdenssamfunnets fordømmelse av okkupasjonen, utvidelsen av de ulovlige israelske bosettingene og behandlingen av den okkuper...

Krigens store stillhet seminar

Torsdag 4. mai inviterer Kirkens Nødhjelp deg til et av vårens mest meningsfylte arrangementer på Nobels Fredssenter.

TV-aksjonen redder liv i tørken

TV-aksjonen 2014 gikk til å skaffe en million mennesker rent vann gjennom Kirkens Nødhjelps prosjekter. Når tørkekatastrofen nå rammer Øst-Afrika, redder dette vannet liv hver dag.

Forventer oljefonds-ja til fornybar energi

-Tiden er inne for å la Oljefondet investere direkte i fornybar energi, mener Framtiden i våre hender, WWF Verdens naturfond, Kirkens Nødhjelp og Greenpeace Norge. Ekspertenes råd er krystallklart: det er både god butikk og bra for klimaet.

De største partiene overser utviklingspolitikken

De norske partiene bryr seg for lite om utviklingspolitikk, viser Kirkens Nødhjelps gjennomgang av utkastene til partiprogram. – Nå må landsmøtene ta ansvar og løfte utviklingspolitikken høyere opp på agendaen, oppfordrer Ingrid Næss-Holm, leder for...

Tørke i Øst-Afrika

Store deler av Somalia, Etiopia og Sør-Sudan er nå preget av mangel på vann og mat.

Fare for sult i Sahel

I en rekke land i Sahel-beltet, som strekker seg fra Senegal i vest til Etiopia i øst, har store deler av befolkningen akutt behov for mat.