Aktuelt

Asante syr 300 bind i uka i Malawi og har skapt seg sin egen arbeidsplass, men alle har ikke så enkel tilgang til bind som henne. Foto: Kirkens Nødhjelp/Håvard Bjelland.

Mensendagen

Menstruell hygiene er et grunnleggende behov, men blir oversett eller nedprioritert i kriser. Det får konsekvenser for millioner av jenter og kvinner.  

Stortinget

Dette bør partiene ha med i programmene for 2021-2025

Verden blir stadig mer sammenvevd og står overfor flere store kriser hvor Norge har en rolle å spille. Nå er vi alle rammet av en pandemi som vil få enorme konsekvenser i lang tid fremover. Samtidig må vi løse fattigdoms-, ulikhets- og klimakrisen og...

Mennesker som står i kø for å vaske hendene som et hygienetiltak mot Covid-19.

Helsevesenet i ferd med å kollapse

Koronakrisen skaper enorme helseutfordringer i store deler av det østlige Afrika. I Sudan tilbys helsearbeidere det tidobbelte av vanlig lønn, men fremdeles står utfordringene i kø.

Takkebilde av alle som har støttet Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

Tusen takk for støtten!

Midt i en krevende situasjon for mange her hjemme, opplever Kirkens Nødhjelp et stort hjerterom for de mest sårbare menneskene i verden. – Vi er enormt takknemlige for det store engasjementet og givergleden vi ser blant folk.

Her er bilde fra opplæring i hygiene i Darfur.

Krever korona-gjeldsslette for utviklingsland

SLUG - Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk, Redd Barna og Kirkens Nødhjelp er de norske organisasjonene som mener gjeldsslette nå er nødvendig for å sikre at fattige land får frigjort ressurser til å bekjempe COVID-19 og håndtere de sosiale og...