En likestilt løsning på klimakrisen

Kvinner og jenter rammes hardere av klimaendringene enn menn, særlig i fattige land. Likevel er kjønn altfor sjelden et tema når man skal finne løsninger, ifølge ny rapport.

Ikke send regningen til verdens fattige

Regningen for klimafinansiering må ikke sendes til verdens fattige og mest sårbare mennesker, skriver Kirkens Nødhjelp og 20 andre organisasjoner i et åpent brev til regjeringen

Kriserammede Sudan

Væpnet konflikt har fordrevet mer enn 400 000 mennesker i Sudan bare i år og har ført til mer enn tre millioner internt fordrevne de siste to tiårene. I følge FN er nær en tredjedel av befolkningen i Sudan avhengige av humanitær hjelp for å overleve.

Ødelagte skoler og enorme behov for nødhjelp i Haiti

650 000 mennesker trenger nødhjelp i Haiti etter jordskjelvet i august. I tillegg er 900 skoler ødelagt. – Det er veldig trist at så mange barn og unge blir rammet, og går glipp av utdanning, sier Manfred Arlt, seniorrådgiver i Kirkens Nødhjelp.

Solid bistandsbudsjett, bekymret for klimaregningen

- Det er bra at avtroppende regjering også denne gang innfrir målet om 1% av BNI til bistand, og det er veldig bra at nødhjelp, global helse, sivilt samfunn, bærekraftig matproduksjon, og kamp mot skadelige skikker prioriteres. At de mest sårbare lande...

Akutt krise i Afghanistan

Etter flere tiår med krig og konflikt, ekstrem fattigdom og enorme lidelser er 3.5 millioner afghanere på flukt i eget land. Og antallet øker for hver dag. FN anslår at 18 millioner afghanere nå har behov for hjelp. Det tilsvarer nær halve befolkningen.