Personvern hos Kirkens Nødhjelp

Ditt personvern er viktig for oss. På denne siden finner du informasjon om hvordan Kirkens Nødhjelp behandler persondata og data som samles inn når du besøker vår hjemmeside.

Les mer om:

Personvern

Personvern

Når du støtter Kirkens Nødhjelp, oppbevarer vi personopplysninger fra deg slik som navn, adresse, telefonnummer og bidrag. Kirkens Nødhjelp ved generalsekretæren er behandlingsansvarlig for denne informasjonen. Vi bruker dine personopplysninger til å informere om resultatene av din støtte, opplyse om innsamlinger, samt til å oppfylle lovpålagte krav.

Kirkens Nødhjelp deler ikke personopplysninger med andre enn våre underleverandører og offentlige, norske myndigheter. Dine personopplysninger blir ikke lagret lengre enn formålet tilsier. Det er frivillig å gi fra seg personopplysningene til oss, men vi trenger f.eks. ditt fødselsnummer for å kunne rapportere skattefradrag til skattemyndighetene.

Dersom du har spørsmål til hvordan Kirkens Nødhjelp behandler dine personopplysninger, eller ønsker å benytte deg av din rett til innsyn, retting, sletting eller du ønsker å reservere deg mot nye henvendelser fra oss, kan du sende en e-post til giver@kirkensnodhjelp.no eller ring 22 09 27 00 (kl. 09.00-15.00).

Dersom vi ikke har ditt personnummer, forsøker vi å lese dette inn fra Folkeregisteret for at du skal få skattefradrag. Dette gjøres i forkant av den årlige skattekvitteringsutsendelsen, men det er ikke alltid vi får treff i registeret.

Kontroller derfor skattekvitteringen, som lander i postkassen innen 1. februar. Meld ifra til oss dersom du ønsker skattefradrag og vi ikke har ditt personnummer innen 15. februar.

Fødsels- og personnummer brukes kun til å innrapportere gaver, og vil aldri utleveres til andre. Du kan reservere deg mot at vi oppbevarer ditt personnummer ved å sende en e-post til giver@kirkensnodhjelp.no eller ring 22 09 27 00 (kl. 09.00-15.00).

Organisasjonen forholder seg til de til enhver tid gjeldende regler for oppdatering mot Det Sentrale Reservasjonsregister, samt utfører løpende vedlikehold av personopplysninger mot offentlig tilgjengelige kilder.

Personer som er registrert i Kirkens Nødhjelps register, kan be om innsyn i hvilke opplysninger organisasjonen har registrert om vedkommende. Slik informasjon vil kun bli utleverte når vedkommende leverer en skriftlig og undertegnet begjæring. Dette for å sikre at informasjon ikke utleveres til uvedkommende.

Vi kjører ulike scripts på våre nettsider for å samle data om hvordan nettsidene blir brukt, for å se hvordan våre ulike kanaler fungerer i sammenheng, og for å gi deg en bedre og mer relevant brukeropplevelse.

Her finner du en oversikt over hvilke script vi kjører, og hvorfor. Kirkens Nødhjelp bruker aggregerte data for å ta beslutninger om utforming og budskap i våre kanaler – din personlige informasjon, skulle du velge å oppgi den noe sted på våre sider, blir ikke overlatt til noen tredjepart.

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics, som er Googles eget verktøy for måling av sidetrafikk, for å måle hvordan besøkende til kirkensnodhjelp.no bruker sidene våre. Via Google Analytics får vi anonymisert data om antall besøk på sidene, hvilke sider folk besøker, hva folk søker på hos Google før de kommer inn på sidene våre, hva slags aksjoner de støtter, hvor mye penger som kommer inn via nettsidene og hvor mange filer som lastes ned. I tillegg får vi tilgang til aggregert demografisk data om hvem som besøker sidene våre. Denne informasjonen bruker vi til optimalisering av sidene, for å gi dem som kommer til oss en best mulig brukeropplevelse. De aller fleste nettsider har i dag Google Analytics installert.

Facebook Pixel

Kirkens Nødhjelp har en aktiv tilstedeværelse på flere sosiale medier (Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn per dags dato). Facebook er den største og mest aktive av våre sosiale kanaler. For å bedre samspillet mellom Facebook og kirkensnodhjelp.no har vi installert Facebooks «pixel» - et script som måler trafikk på tvers av Facebooks grensesnitt og våre nettsider. Vi bruker dataen som samles inn av pixelen til å levere spesialtilpasset innhold til dem som besøker våre nettsider, og til markedsføring på Facebook.

Adform

Adform henter også anonymisert data om hvilke sider som besøkes. Denne dataen som samles inn brukes til å levere spesialtilpasset innhold til dem som besøker våre nettsider, og til markedsføring, i andre kanaler.

Hvis du har noen spørsmål til vår bruk av scripts og data, send en mail haavard.aagesen@nca.no