Skattefradrag

Gaver til Kirkens Nødhjelp gir rett til skattefradrag. I 2020 og i 2021 kan du få fradrag i skattepliktig inntekt for gaver med en årlig verdi på 500-50.000 kroner. Dette innebærer opptil 11.000 kroner mindre å betale i skatt.

Privatpersoner

For fradrag i skattepliktig inntekt for dine gaver krever myndighetene innrapportering av beløpet, sammen med ditt 11-sifrede fødselsnummer (fødselsdato og personnummer). Vi gjør denne innrapporteringen, og gaveverdien vil automatisk trekkes fra beregningsgrunnlaget for skatten i din selvangivelse.

Vi sender hvert år ut skattekvittering/årsoppgave til våre givere som har krav på skattefradrag ca 1. februar. Kontroller denne og meld fra til giverservice innen 15. februar dersom du ønsker skattefradrag og vi ikke har ditt personnummer. Vi har tillatelse til å lese inn fødselsnummer fra Folkeregisteret, men det er ikke alltid vi får treff.

I Norge regnes ikke fødselsnumre som sensitive personopplysninger, men Kirkens Nødhjelp behandler all personinformasjon strengt konfidensielt. Les mer om vår håndtering av personopplysninger her.

FRADRAG BETINGER:

• at gaven må være et pengebeløp og utgjøre minst 500 kroner samlet til den enkelte organisasjon i løpet av inntektsåret
  • at gaven er innrapportert sammen med fødselsnummer
  • at organisasjonen er medlem av Innsamlingskontrollen(slik Kirkens Nødhjelp er)
  • at gavene er overført senest 30.12. det året skattefradraget gjelder. Dette for at gavene skal være på Kirkens Nødhjelps konto innen 31.12. slik Finansdepartementet krever.
  • Betalinger via Facebook og Vipps blir som hovedregel behandlet som anonyme gaver. Dersom du gir en gave via Vipps eller Facebook og ønsker skattefradrag, må du sende navn, fødselsnummer og kvittering på innbetalingen til: giver@kirkensnodhjelp.no. Vi aksepterer kvittering fra nettbank eller Vipps. For Facebook donasjoner må vi ha kvitteringen du fikk på e-post.

Har du flere spørsmål, se kontaktinfo til giverservice nederst på denne siden. Tusen takk for dine gaver!

Bedrifter

For bedrifter gjelder den samme beløpsgrense som for privatpersoner, mellom 500 og 50.000 kroner årlig. Kirkens Nødhjelp vil innrapportere gaver gitt i bedrifts/organisasjonens navn til skattemyndighetene. Dette forutsetter at organisasjonsnummer er registrert hos oss

Kontakt giverservice for å oppgi organisasjonsnummer, se kontaktinfo nederst på denne siden. Tusen takk for deres gaver!