Aktuelt

Sudan: Et trist barn på skulderen til sin mor. Foto: Kirkens Nødhjelp/Håvard Bjelland.

Kriserammede Sudan

Væpnet konflikt har fordrevet mer enn 400 000 mennesker i Sudan bare i år og har ført til mer enn tre millioner internt fordrevne de siste to tiårene. I følge FN er nær en tredjedel av befolkningen i Sudan avhengige av humanitær hjelp for å overleve.

Skolen Ecole comunautaire de Jardin de Rosignole ligger i Camp-Perrin sør i Haiti. Skolen ble delvis ødelagt i jordskjelvet, og må nå rives fordi skadene bygget har fått kan gjøre at det vil rase sammen.Foto: Manfred Arlt / Kirkens Nødhjelp.

Ødelagte skoler og enorme behov for nødhjelp i Haiti

650 000 mennesker trenger nødhjelp i Haiti etter jordskjelvet i august. I tillegg er 900 skoler ødelagt. – Det er veldig trist at så mange barn og unge blir rammet, og går glipp av utdanning, sier Manfred Arlt, seniorrådgiver i Kirkens Nødhjelp.

Kvinne som må grave for å finne vann

Solid bistandsbudsjett, bekymret for klimaregningen

- Det er bra at avtroppende regjering også denne gang innfrir målet om 1% av BNI til bistand, og det er veldig bra at nødhjelp, global helse, sivilt samfunn, bærekraftig matproduksjon, og kamp mot skadelige skikker prioriteres. At de mest sårbare lande...

Foto: NTB/ Moe Zoyari/Redux.

Akutt krise i Afghanistan

Etter flere tiår med krig og konflikt, ekstrem fattigdom og enorme lidelser er 3.5 millioner afghanere på flukt i eget land. Og antallet øker for hver dag. FN anslår at 18 millioner afghanere nå har behov for hjelp. Det tilsvarer nær halve befolkningen.

Stortinget

Verdensvalg 2021

Kirkens Nødhjelp setter fokus på internasjonale spørsmål i forbindelse med årets stortingsvalg. Gjennom å bidra i den offentlige debatten belyser vi problemer og løsninger med mål om at det skal føre til reelle politiske endringer. På denne siden vil d...

Lørdag 14. august rammes det kriserammede landet av et nytt jordskjelv som til nå har kostet over 2.200 mennesker livet. Over 12.000 mennesker ble skadet og 50.000 hus ble totalt ødelagt. Foto: Ahaames/Kirkens Nødhjelp.

Haiti - et glemt land i krise

Haiti har så langt i år opplevd jordskjelv, presidentdrap, plyndring, kidnappinger og demonstrasjoner – i tillegg til orkaner, kraftig regn og oversvømmelser. Elleve år etter en av tidenes dødeligste jordskjelvkatastrofer har landet fremdeles ikke klar...