Aktuelt

Dagfinn Høybråten

SV har bundet regjeringen til masta og en prosent til bistand

– Budsjettforliket er lovende for bistanden. SV har lykkes med å binde regjeringen til masta og en prosent målet gjennom forslaget om en mekanisme for innsats for å møte konsekvensene av krigen i Ukraina, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirke...

Kirkens Nødhjelps i Nigeria er i gang med et nytt og innovativt pilotprosjekt i Nigeria. Slam og avføring fra latriner gjøres om til tennbriketter.  – Målet er å spare miljøet, redusere avskoging og forhindre voldtekt, sier seksjonsleder for Vest-Afrika, Marianne Opheim Sampo.  Bildetekst i sak: Slik ser kullbrikettene ut. De er laget av slam og avføring.

Tennbriketter mot avskoging og voldtekt

I Nigeria er Kirkens Nødhjelp i gang med et nytt og inovativt pilotprosjekt. Slam og avføring fra latriner gjøres om til tennbrikketter for internt fordrevne og sårbare grupper.

Foto: Håvard Bjelland

Velkommen til festgudstjeneste

Kirkens Nødhjelp er 75 år i år og det skal vi feire med brask og bram i Oslo Domkirke 9. november kl. 18.00. I 75 år har vi stått sammen for en rettferdig verden, og det er viktigere enn noen gang at vi kjemper for alt vi har kjært over hele kloden vår.

Liten jente som sitter på fanget til moren sin i en leir i Somalia

Somalia: En halv million barn står i fare for å dø

Mer enn sju millioner mennesker lever i akutt matusikkerhet i Somalia. I høst kan det bli erklært hungersnød i landet. – Skal vi unngå en ny og storstilt katastrofe, har vi ingen tid å miste, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Frustrert kvinne i Somalia 2022.

Regjeringen senker lista for rike lands innsats mot fattigdom.

Verden vil ikke forstå at Norge lar være å opprettholde et bistandsnivå på 1% av BNI. Jeg frykter at regjeringens dramatiske senkede ambisjoner vil ha ringvirkninger og at andre rike land vil følge etter, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirke...

Skattetriksing

Stopp skattetriksing nå! Vi trenger en global skatteavtale

Når noen selskaper og enkeltpersoner trikser med skatten, går samfunnet glipp av store pengesummer. Penger som kunne gått til skoler, sykehus og det grønne skiftet. Vi kan ikke akseptere at de aller rikeste sniker seg unna skatteregningen.