Aktuelt

Survival of the Richest

Eurodad (European Network on Debt and Development) gir ut rapporten: Survival of the Richest. Europe's role in supporting an unjust global tax system. Dette er en årlig oppdatert rapport som blir utgitt for fjerde år på rad.

– Midtøsten er i ferd med å bli endret for all framtid

– Det begynner å haste om minoriteter i Midtøsten ikke skal bli borte fra sine hjemområder for godt. Vår nye rapport avdekker det vi frykter, at minoritetene er blant de som lider mest i Midtøsten nå, sier Kirkens Nødhjelps generalsekretær Anne-Marie...

10 år med alternative julegaver

I år er det 10 år siden Kirkens Nødhjelp lanserte nettbutikken gaversomforandrerverden.no – og forandret juleinnsamlingen for norske organisasjoner.

Statsbudsjettet 2017

Regjeringens prioritering av egne sikkerhetsinteresser setter bistandsresultatene i fare

Arrene etter borgerkrigen

20 år etter fredsavtalen i Guatemala, stilles nå krigsforbrytere for retten, samtidig som dommere og menneskerettighetsforkjempere trues på livet. Sivilsamfunnet har reist seg, men det er ikke en enkel kamp.

- Hemmelig eierskap må bli forbudt

- Skatteparadiser og internasjonal skattejuks holder millioner av mennesker over hele verden nede i fattigdom. Vi taper kampen mot fattigdom uten mer åpenhet, sier Kjetil Abildsnes i Kirkens Nødhjelp.

Vi må holde oss våkne og kjempe for fred

Vi må aldri slutte å snakke om uretten som skjer og arbeide for at dem som sitter med makt finner en fredelig løsning. Det må bli slutt på okkupasjonen så både palestinere og Israelere får trygghet og selvbestemmelse. Derfor er kirkeuka så viktig.

Innspill til statsbudsjett 2017

Verden har gjort store fremskritt de siste årene. I 2015 fikk verden både en global klimaavtale og nye bærekraftsmål med mål å utrydde all fattigdom innen 2030. De bindende forpliktelsene i disse avtalene fordrer nye politiske grep.

Med livet som innsats

Akkurat nå kjemper våre lokale samarbeidsorganisasjoner med livet som innsats i Aleppo for å yte nødhjelp til folk i den krigstrette byen. I morges sa de farvel til sine på en ordentlig måte, som de gjør hver dag. I tilfelle de ikke ses igjen.