Aktuelt

TV-aksjonen redder liv i tørken

TV-aksjonen 2014 gikk til å skaffe en million mennesker rent vann gjennom Kirkens Nødhjelps prosjekter. Når tørkekatastrofen nå rammer Øst-Afrika, redder dette vannet liv hver dag.

Tørke i Øst-Afrika

Store deler av Somalia, Etiopia og Sør-Sudan er nå preget av mangel på vann og mat.

Forventer oljefonds-ja til fornybar energi

-Tiden er inne for å la Oljefondet investere direkte i fornybar energi, mener Framtiden i våre hender, WWF Verdens naturfond, Kirkens Nødhjelp og Greenpeace Norge. Ekspertenes råd er krystallklart: det er både god butikk og bra for klimaet.

De største partiene overser utviklingspolitikken

De norske partiene bryr seg for lite om utviklingspolitikk, viser Kirkens Nødhjelps gjennomgang av utkastene til partiprogram. – Nå må landsmøtene ta ansvar og løfte utviklingspolitikken høyere opp på agendaen, oppfordrer Ingrid Næss-Holm, leder for...

Fare for sult i Sahel

I en rekke land i Sahel-beltet, som strekker seg fra Senegal i vest til Etiopia i øst, har store deler av befolkningen akutt behov for mat.

Survival of the Richest

Eurodad (European Network on Debt and Development) gir ut rapporten: Survival of the Richest. Europe's role in supporting an unjust global tax system. Dette er en årlig oppdatert rapport som blir utgitt for fjerde år på rad.

– Midtøsten er i ferd med å bli endret for all framtid

– Det begynner å haste om minoriteter i Midtøsten ikke skal bli borte fra sine hjemområder for godt. Vår nye rapport avdekker det vi frykter, at minoritetene er blant de som lider mest i Midtøsten nå, sier Kirkens Nødhjelps generalsekretær Anne-Marie...

10 år med alternative julegaver

I år er det 10 år siden Kirkens Nødhjelp lanserte nettbutikken gaversomforandrerverden.no – og forandret juleinnsamlingen for norske organisasjoner.

Statsbudsjettet 2017

Regjeringens prioritering av egne sikkerhetsinteresser setter bistandsresultatene i fare