Aktuelt

To mennesker med munnbind

– Vi må sette felles kurs i kampen mot Covid-19

Samme dag som statsbudsjettet legges frem, lanserer Kirkens Nødhjelp rapporten “I samme båt - de store krisene i kjølvannet av Covid-19”. Her tar organisasjonen opp flere av krisene som har oppstått som følge av pandemien, og kommer med anbefalinger ti...

kirkerommet og de mange tilhørende bygningene i et vakkert, men nå rasert område i sentrum av Beirut.

Når hjelpen er nær

Lokale organisasjoner får en forsvinnende liten andel av midlene til det som utgjør verdens humanitære bistand.

Karma Hrayni (90) og hennes 65 år gamle handikappede sønn Nabil har i utgangspunktet ingenting å leve av. Etter eksplosjonen i Beirut fikk de det enda tøffere. Kirkens Nødhjelp sørger nå for at de får varme måltider tre dager i uken.

Beirut på randen av kollaps

Over halvparten av Beiruts befolkning lever nå under fattigdomsgrensen. Etter eksplosjonen er mange husløse og matmangelen er stor. Kirkens Nødhjelp jobber hver dag på spreng for å dekke store humanitære behov.

Beirut: Mennesker og ødelagte gater viser følgene av den katastrofale eksplosjonen

Eksplosjon i Beirut

Til nå har over 100 liv gått tapt og hundretusenvis står uten et hjem. Behovet for nødhjelp er enormt etter den katastrofale eksplosjonen i Beirut. Folk trenger rent vann, mat og husly.

PÅ BILDET: – Islam ligger ikke i skjegget. Dersom du ikke elsker alle dine medmennesker, så er du ingen muslim. Islam er fred og kjærlighet, sier Mohamed Zamar Khoso.

Religionsdialog på liv og død

Pakistan har innført strenge blasfemilover. Personer anklaget for blasfemi risikerer å bli målskive for muslimske borgerverngrupper, som tar loven i egen hånd for å straffe dem de mener har hånet islam. I dette klimaet jobber Kirkens Nødhjelp aktivt me...