Aktuelt

DREPT: Den haitiske presidenten Jovenel Moïse ble ifølge haitiske medier skutt og drept etter at en gruppe uidentifiserte personer angrep hans private bolig natt til onsdag.

Haiti: – Det som nå skjer er dypt tragisk

Presidenten på Haiti Jovenel Moïse er drept i et angrep mot boligen hans, melder lokale medier og nyhetsbyråer. – Dette er en kraftig forverring av den vanskelige situasjonen på Haiti, sier Kirkens Nødhjelps Haiti-ekspert Johan Hindahl.

Telt, doer og dusjer er ødelagt av regn og vind. Hele leiren er bygd på leire, og det er umulig å få feste til tentplugger i gjørma.

Telt og doer totalskadd av regn og vind

Siden november i fjor har krigen herjet i Tigray og sendt nærmere 70.000 flyktninger til Sudan. I leiren Tuneybah bygger Kirkens Nødhjelp toaletter og dusjer, men nå er alt ødelagt av uvær.

Ødeleggelsene i Gaza etter bomberegn

Gaza: Helvete på jorden

“Hvis det er et helvete på jorden, er det barnas liv i Gaza” - FNs generalsekretær, António Guterres. Samtidig som betongstøvet legger seg i Gaza etter at en våpenhvile er erklært mellom Israel og Hamas, er det fort gjort å trekke et lettelsens sukk og...

Det er store ødeleggelser på Gaza etter angrep, og mange må søke tilflukt i skoler og tomme bygninger.

60 000 hjemløse etter bombingen av Gaza

232 mennesker har mistet livet, sykehus, vannledninger og veier er bombet i stykker. Elleve døgn med angrep har etterlatt befolkningen på Gaza i bunnløs nød.

Flere mennesker er drept og flere tusen på flukt etter konflikten mellom Israel og Palestina.

– Ingen steder å gjemme seg

58 000 mennesker er nå internt fordrevet etter angrepene den siste uka. Befolkningen i Gaza mangler vann, mat, strøm og helsehjelp. – Partene må snarest inngå en våpenhvile, og humanitær hjelp må nå få slippe til, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjel...

En mor mater barna sine på Kirkens Nødhjelps helseklinikk i Bilel i Darfur i Sudan. Hver dag sliter 9.6 millioner mennesker i Sudan med å skaffe nok mat på bordet.

Rekordmange kan rammes av sult

270 millioner mennesker risikerer å sulte i løpet av 2021, ifølge Verdens matvareprogram. Det er dobbelt så mange som før pandemien.