Samlet inn 37 millioner: – Vi er helt overveldet

Rundt 40.000 konfirmanter og frivillige over hele landet deltok i Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon. Pengene fra aksjonen går til de berørte av krigen i Ukraina og organisasjonens arbeid over hele verden.

Konfirmanter fra Holmen menighet i Asker Foto Kirkens Nødhjelp.jpg

Konfirmanter fra Holmen menighet i Asker Foto Kirkens Nødhjelp.

Hvert år arrangerer Kirkens Nødhjelp Norges neste største innsamlingsaksjon, Fasteaksjonen. Frivillige og engasjerte konfirmanter fra 1200 menigheter deltok i aksjonen, som i år fikk inn 37 millioner kroner. 

–  Vi er helt overveldet og takknemlig for beløpet som har kommet inn, sier Ragnhild Toyomasu, markedssjef i Kirkens Nødhjelp. 

Det store engasjementet for å hjelpe de berørte av krigen i Ukraina er en av årsakene til det gode resultatet, mener hun.

– Siden krigen startet har vi fått svært mange henvendelser fra folk som ønsker å hjelpe og støtte oss. Pengene som samles inn under Fasteaksjonen gjør det mulig å rykke raskt ut i kriser og katastrofer for å gi vann og hjelp til dem som trenger det mest. Slik som da krigen i Ukraina startet, sier Toyomasu. 

Kirkens Nødhjelp med søsterorganisasjoner var raskt på plass i Ukraina og nabolandene med akutt nødhjelp som rent vann, mat, tepper og hygieneartikler. 

Bønder som benytter seg av moderne jordbruksteknologi, slipper å hente vann i brønner og elver så ofte. Foto Kirkens Nødhjelp.jpg

Bønder som benytter seg av moderne jordbruksteknologi, slipper å hente vann i brønner og elver så ofte. Foto Kirkens Nødhjelp.

– Samtidig må vi ikke glemme de andre krisene i verden. Akkurat nå står 23 millioner mennesker i fare for å sulte i hjel på grunn av den dramatiske tørken i Øst-Afrika. I tillegg har krigen i Ukraina gjort at prisen på hvete, sukker og matolje har steget kraftig. Vi arbeider i flere av landene som er hardt rammet og står overfor en sultkrise. Pengene fra årets Fasteaksjon er viktig for å bekjempe sult og bidra til at flere får tilgang til rent vann i disse områdene, sier Toyomasu. 

Ragnhild Toyomasu, markedssjef i Kirkens Nødhjelp. Foto Kirkens Nødhjelp.png

Ragnhild Toyomasu, markedssjef i Kirkens Nødhjelp. Foto Kirkens Nødhjelp.

Kirkens Nødhjelps Fasteaksjonen ble i år gjennomført 3. til 5. april 2022. 

Organisasjonen arbeider med akutt hjelp i kriser, langsiktig utviklingsarbeid og politisk påvirkning i over 30 land.

 

Publisert: