Silje Nergaard spiller live for Kirkens Nødhjelp

Lørdag spiller Silje Nergaard konsert i stua for Kirkens Nødhjelp. – Det er godt å kunne gi noe til de som virkelig står alene, sier hun.

Silje Nergaard.jpg

– For mange musikere, og scenearbeidere er dette en veldig tøff tid, sier Silje Nergaard. 

Akkurat nå skulle hun vært på reise. Spilt konserter i Tyskland og Nederland i forbindelse med at hun feirer 30 år som artist. Men på grunn av koronapandemien er konsertene avlyst.

– Som musiker lever man i en usikker bransje. Man er vant til å måtte åpne nye dører, når andre stenges. Jeg tenkte, hvordan kan vi løse dette på en god måte? Jeg har et flygel hjemme i stua, kanskje kan jeg invitere til jazzkonsert her?

Slik ble det, og på lørdag spiller Silje Nergaard konsert fra sitt hjem på Ekeberg i Oslo. 

– Jeg har laget en egen konsertserie, og inviterer musikerne jeg har jobbet med gjennom årene til å komme og spille med meg. De fleste er jo ledige nå. Denne konserten gir jeg til Kirkens Nødhjelp. Vi skal spille noen av mine mest kjente låter. I tillegg blir det en «terassedør-gjest», som spiller fra verandaen. Jeg håper å gi en personlig og fin konsert, sier Nergaard. 

Silje Nergaard er en internasjonal jazzvokalist og låtskriver. Hennes album «At First Light» (2001) er det mestselgende jazzalbumet i Norge gjennom tidene. Nergaard har turnert verden rundt og samarbeidet med store internasjonale musikere som blant annet John Scofield og Morten Harket. 

Nergaard synes det er fint å kunne støtte Kirkens Nødhjelp.

– I denne tiden må vi alle være kreative. At jeg har fått mulighet til å være med i Kirkens Nødhjelps konsertserie synes jeg er kjempefint. Organisasjonen gjør et livsviktig arbeid. Koronakrisen rammer oss alle, men for noen står det om liv og død. Det er godt å kunne gi noe til de som virkelig står alene, sier Nergaard. 

Inntektene fra konserten går til Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon. Aksjonen bidrar til å gi mennesker tilgang til rent vann og gode sanitære forhold. Les mer om Fasteaksjonen her

Foto: Heine Totland