Bærekraftig Nice Cream på fem minutter

Denne bananiskremen er både sunn og bærekraftig, og du lager den på 1-2-3!

Nice cream er iskrem laget hovedsakelig av frosne bananer. De frosne bananene mikses sammen i en blender eller food processor, og deretter tilsettes de ønskede smakstilsetningene. Enten du liker sjokoladeis, jordbæris eller mango-is, kan du lage en sunn variant av din favoritt-is med banan.

Signer Kirkens Nødhjelps opprop for en mer rettferdig verden her. 

Putt de frosne bananskivene i en blender, og kjør til en tykk og kremet konsistens. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør blenderen til massen er godt blandet sammen. Topp med bringebær eller nøtter om du vil. Basilikum gir en spennende vri.

Dette trenger du:

  • 3 modne, frosne bananer i skiver
  • 2 ss peanøttsmør
  • ¼ ss vaniljeekstrakt
  • Litt kanel
  • Bringebær til pynt

Bærekraftsmål 2: Utrydde sult

Bærekraftsmålene skal gjøre slutt på all sult og underernæring innen 2030, og sikre at alle, spesielt barn og sårbare grupper, får oppfylt en av de viktigste menneskerettighetene, retten til mat.

Dette innebærer å fremme alle former for bærekraftig landbruk og forbedre levekårene for småskalabønder og landløse landarbeidere, samt sikre tilgang til vesentlige innsatsvarer og teknologi.

Å sikre bønders eiendomsrett til jord, adgang til markeder og infrastruktur er også nødvendig. Urfolks rettigheter til sine territorier og ressurser er også viktig for å få oppfylt dette målet. Over en milliard av verdens fattige er avhengige av skogen for sin matsikkerhet og livsgrunnlag.

Les mer om kampanjen

Del på Facebook Del på Twitter