Illustrasjonsfoto.

Norge klar for fotball-VM!

Endelig skal det norske herrelandslaget delta i VM. Tre år etter at landslaget fikk en kvinnelig trener ble VM-drømmen virkelighet.

Med gårsdagens fantastiske 2-0-seier mot Tyskland, er Norge sikret gruppeseier og VM-billett.

Sist Norge deltok i VM var i 1998. Da røk vi ut i åttedelsfinalen mot Italia. Nå har landslaget vunnet alle kamper så langt i VM-kvalifiseringen - anført av landslagstrener og fotballegende Ada Hegerberg.

Signer Kirkens Nødhjelps opprop for en mer rettferdig verden her. 

– At det norske landslaget er på en slik suksessbølge med en kvinnelig trener beviser nok at vi tenkte for snevert i trenerrekrutteringen før i tiden, sier fotballekspert Erlend Reigstad.

Reigstad påpeker at likestillingen i stor grad kan ha bidratt til at landslaget er et helt annet sted nå enn det det var i 1998.  Aller minst hadde folk antakelig trodd på at dette skulle skje med en kvinnelig trener, sier Reigstad.

Da Reigstad var tenåring, var likestilling fortsatt et ideal man kunne strekke seg etter, men at en kvinne skulle trene Norges fotballandslag ble sett på som usannsynlig. Nå skriver altså Norge seg inn i historiebøkene når en kvinne leder landslaget i sommerens VM.

Bærekraftsmål 5: Likestilling mellom kjønnene

Likestilling og styrking av jenter og kvinners stilling er avgjørende for å kunne få framgang innenfor de andre bærekraftsmålene. Norge er et foregangsland internasjonalt på kvinners rettigheter og likestilling, og det blir derfor avgjørende at vi følger opp og går foran i dette arbeidet.

Les mer om kampanjen

Del på Facebook Del på Twitter