Kritisk vannmangel i Syria

Tilgangen til trygt drikkevann er nå knapt en tredjedel av hva den var før borgerkrigen brøt ut for fire år siden. Over 11 millioner mennesker har behov for humanitær hjelp til vann og sanitære løsninger. Med sommer og varmere vær i vente, er risikoen for vannbårne sykdommer og epidemier større enn noen gang.

Etter fem foregående år med tørke, var vannsituasjonen allerede mangelfull da konflikten brøt ut i mars 2011. Fem år med blodig borgerkrig har gjort situasjonen starig værre for sivilbefolkningen. De omfattende krigshandlingene ødelegger brønner, pumpesystemer, reservoarer og rørsystemer for vann og kloakk - stadig oftere er denne livsnødvendige strukturen for spesifikke mål for bombing fra begge sider.

Med manglende tilgang på trygt drikkevann og sanitære løsninger, er faren for vannbårne sykdommer svært stor. Millioner av mennesker på flukt bor tett sammen, og ofte må flere tittalls personer dele samme latrine eller toalett. I mange av de hardest rammede områdene flyter kloakken åpent i gatene. 

Menneskene bak krisen

Krisen i Syria handler først og fremst om mennesker. På bildet ser vi Hasna, som drev en butikk før krigen brøt ut. Nå bor hun i en flyktningleir i Libanon med to små barn. Vi håper hun snart kan vende hjem, og sender henne en tanke på denne triste årsmarkeringen.

Støtt vårt arbeid med å gi rent vann i krisesituasjon.

Gi en gave

Din støtte går der behovet er størst

Du kan gi uten å fylle ut opplysninger om deg selv, men legg gjerne inn e-postadresse og telefonnummer om vi kan få lov å kontakte deg av og til, for eksempel de gangene vi trenger akutt hjelp.

Fast månedlig betaling med:

eller
Gaven din kan gi 0 kr er nok til å gi 1 person personer varig tilgang til rent vann hver måned
Akkurat nå er behovene for nødhjelp akutte i